Ünlüce, Büyükerşen'in danışmanlık sorusunu cevapladı Ünlüce, Büyükerşen'in danışmanlık sorusunu cevapladı


esgundem26.com sahibi Soner Uçak, esgazete.com sahibi Mustafa Yıldırım, Eskişehir Haber Ajansı (EHA) Medya Grup Başkanı Soner Yüksel, eskişehir.net Yazıişleri Müdürü Cihan Yıldırım ve Muhabir Nur Öven, Vali Hüseyin Aksoy'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
2001 yılında Muğla Valiliğine atandığını ifade eden Vali Aksoy, sonraki yıllarda Mersin, Samsun, Diyarbakır, Kocaeli ve Aydın’da görev yaptığını söyledi. 22 yıldır ‘kesintisiz’ valilik yapan Aksoy, Eskişehir’e Aydın’dan geldi.
Eskişehir, 17 Ağustos 2023’te göreve başlayan Vali Aksoy’un vali olarak görev yaptığı yedinci kenti. Çalıştığı tüm illerde halkla ve kurumlarla iyi ilişkiler Vali Aksoy, “Gittiğim her şehre, bundan sonra orada yaşayacakmış gibi bakarım. İlişkileri öyle kurarım, öyle hizmet ederim. O hassasiyeti gösteririm. Hepsi memleketim olur”  dedi.
Eskişehir’in diğer Anadolu kentlerine kıyasla turizmden daha fazla pay aldığını ifade eden Vali Aksoy, “Bir turizm çalıştayı yapacağız. Hazırlık yapıyoruz. Artılarımız neler, daha iyi olması için neler yapılabilir? Hepsini konuşacağız, gerekli adımları atacağız” dedi.
‘İnsan hakları’ konusunda duyarlı olduğunu anlatan Vali Aksoy, “Önümüzdeki günlerde dilendirilen çocuklarla ilgili bir çalışmamız olacak. Bu konunun üzerine gideceğiz. Mersin’de bu sorunu yasakla değil, halkla birlikte çözdük. Suça sürüklenen çocuklar konusunda hassas olacağız. Devlet, üzerine düşeni yapacak” diye konuştu.
Vali Aksoy ile sohbette Eskişehir’de yaşayan mülteci/sığınmacı meselesi de gündeme geldi. Vali Aksoy, “Göç İdaresi bu konuda titiz bir çalışma yürütüyor. Eskişehir’de 6 bin 500 civarı Suriyeli, 900 civarı da Afgan var” dedi.

Editör: Mustafa YILDIRIM