Göç Müzesi için Kurşunlu’daki gibi mücadele edin Göç Müzesi için Kurşunlu’daki gibi mücadele edin

Yeniden Refah Partisi geçtiğimiz günlerde Büyükşehir için eski Vali Kadir Çalışıcı, Tepebaşı için ise Tacettin Sarıoğlu’nu açıklamıştı. Cumhur ittifakına yönelik konuşan İl Başkanı Osman Mandacı, “Onlardan talep geldi. Siyasiler kapılarını kimseye kapatmamalı. Ben Eskişehir’de ittifakta yana değildim. Vali Bey’in de dile getirmesi üzerine görüşmeler gerçekleştirdik. Bir sonuç alamadık. Hedefim Valimizi aday çıkartmaktı, çıkarttık da.” şeklinde konuştu.
Milli görüş belediyeciliği ile şehri canlandıracağız
Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Osman Mandacı, “Yeniden Refah Partisi olarak Eskişehir’de biz de varız dedik. Seçmenimiz sandığa giderken 5 dakika düşünecekler, şehrin 5 yıllık geleceğine karar verecekler. Eskişehir merkez milli görüş belediyeciliği ile henüz tanışmadı. 31 Martta milli görüş belediyeciliği ile şehri canlandıracağız.” dedi. 
Türk siyasetinin temiz bir sayfaya ihtiyacı var
Yeniden Refah Partisi Büyükşehir Belediye adayı Kadir Çalışıcı ise; “Fatih Erbakan 5 sene önce beni aradı, bir parti kuruyoruz dedi. Liyakat, bilgi ve tecrübe sahibi insanlar arıyoruz. Israrla sizin adınızı verdiler dedi. Kendisi son derece bilgili, nazik biri. Partisi de ufukta doğmuş bir kutup yıldızı gibi. Türk siyaseti son yıllarda çok kirlenmişti, temiz bir sayfaya ihtiyaç var.” dedi. 
Eskişehir halkı bana Vali baba dedi
Kendisine niye aday olduğuna dair gelen tepkilere de değinen Çalışıcı, “Niye aday oldunuz diyenlere çok üzülüyorum. Her Türk vatandaşının seçime girme hakkı vardır. Zaten belediyeciliği, şehir yönetimini en iyi biz biliriz. Benim uzmanlık alanım budur. Bu kenti en iyi biz yönetiriz. Eskişehir halkı beni bağrına bastı, Vali baba dediler.” ifadelerini kullandı. 
Uyuyan devi uyandırdılar
Tepebaşı adayı Tacettin Sarıoğlu, “Uzun yıllardır siyasetin içinde değildim. Vali Bey ve Fatih Erbakan uyuyan devi uyandırarak beni siyasi arenaya çektiler. Bu teklife hayır demem imkansızdı. Yeniden refahla yeni bir sayfa açtık.” şeklinde konuştu. 
BBP ilçede gerginlik oluşturdu
Günyüzü adayı Menderes Durgut, “Günyüzü AKP’nin kalesidir. Bizler Cumhurbaşkanı’na sadık insanlarız. Yaptığımız yatırımlarla Eskişehir’de birinciydik. En ucuz sulama sistemini getirdik. Ancak 15 senedir orayı teslim etmediğimiz Büyük Birlik Partisi’ne verildi. Böyle bir karar keşke bize söylenseydi. Bu durum ilçede de gerginlik oluşturdu. Vatandaş bizi bırakma dedi. Allah nasip ederse yolumuza devam edeceğiz. İlçemi kalkındırmak için yoluma devam edeceğim.” dedi.

Editör: Mustafa YILDIRIM