Prof. Dr. Sadettin Dernek ve Doç. Dr. Cengiz Ovalı’nın yapmış oldukları açıklamada, “Kliniğimizde açık kalp ameliyatlarına 1985 yılında başlanıldı ve koroner bypass, kalp kapak ameliyatları, konjenital kalp ameliyatları, periferik ameliyatlar gibi her çeşit ameliyat başarıyla yürütülmektedir.”

Son günlerde Eskişehir’de hizmet veren bazı hastanelerde, “Eskişehir’de ilk kapalı kalp ameliyatı”, “Eskişehir’de ve bölgede bir ilk: kapalı kalp ameliyatı yapıldı”, “ Eskişehir’de tek; Kalp çalışırken damarları dikiyor”, “Çalışan kalpte ameliyatı sadece ben yapıyorum” gibi haberler yapılmaktadır. Maalesef bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Yıllardır bu tür ameliyatlar kliniğimizde başarıyla yapılmaktadır. Kliniğimizde ilk olarak kapalı kalp ameliyatı 2021 yılında yapılmış ve basınla paylaşılmıştır. Ayrıca bu tür ameliyatlarla alakalı uluslararası saygın dergilerde ve bilimsel toplantılarda sunulmuş makalelerimiz de mevcuttur.

Bu haberleri yapanlar Google’ dan kısa bir araştırma yapsa ya da beraber çalıştığı çevresine sorsa bu tür ameliyatların ESOGÜ Tıp Fakültesi hastanesinde “yıllar önce ilk kez yapıldığını ve defalarca yapıldığını” tüm ayrıntılarıyla görecektir.

Editör: Mustafa YILDIRIM