Yük hücresi (loadcell) nedir? Neden kullanılır?, üzerine etki eden herhangi bir yük ve basıncı elektronik sinyale dönüştüren bir üründür. Dönüştürücü olarak daha ifade edilen yük hücreleri üzerine etki eden herhangi bir kuvveti yansıtır. Bu yüzden de yük hücrelerinin kullanım alanları oldukça fazladır.

Kantarlar, elektronik teraziler, torbalama cihazları, akış kantarları gibi pek çok üründe bulunması gereken yük hücreleri kullanım alanı olarak da oldukça geniştir. Yük hücreleri genel olarak bu basıncı ve yükü ifade eden ya da dönüştüren bir elektronik sinyal olduğu için özellikle elektronik ürünlerde ve yük ölçerlerde mutlaka bulunması gerekir.

Yük Hücresinde Kalitenin Önemi

Yük hücresi (loadcell) alımında özellikle kaliteli ve güvenli bir adresten alım yapmak gerekir. Böylelikle tamamen doğru ölçen ve olumsuz yanlış sonuçlar vermeyen yük hücreleri ile her zaman doğru sonuçlar elde edilir. Özellikle etki eden bu basınç ya da kuvvetin doğru şekilde ölçülmesinin sinyalini veren yük hücrelerinin kullanımı gereklidir. Pin tipi yük hücreleri (Pin loadcell) konusunda da tercih edilebilir.

Kantar ya da elektronik baskül gibi ürünlerin kullanımı oldukça yaygındır. Bireysel olarak gerek firma olarak belli başlı taşıt sahipleri genelde bu Ürünleri kullanmaya gereksinim duyar. Bu ürünlerin içerisinde mutlaka bulunması gereken yük hücreleri sayesinde her zaman kantarlar doğru sonuçları verir. Aynı zamanda elektronik baskülleri de de kullanılan yük hücreleri rahatlıkla tercih edilebilir.  Yük hücrelerinde en kaliteli ve en sorunsuz hizmeti almak ve detaylı bilgi almak için weilo.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Editör: Mustafa YILDIRIM