Balık Pazarında Sıcak Havalar Satışları Etkiliyor Balık Pazarında Sıcak Havalar Satışları Etkiliyor

Çelik, “Geçen sene 1 + 1 dediğimiz 2 kişinin kaldığı öğrenci evlerimiz bin 700 lira iken 6 bin lira olmuş durumda. 2 + 1 dediğimiz evler 7 bin 500 liradan 15 bin liraya çıktı. 1 + 0 dediğimiz evler 3 bin 500 liradan 6 bin liraya çıkmıştır. Bugün yaptığım araştırmada üniversite civarlarında bazı evlerin hala boş olduğunu, tutulmadığını görüyoruz. Bu sene korkum şuydu, öğrenci arkadaşlarımıza ev bulamaz mıyız, sıkıntı yaşar mıyız gibi düşünüyordum ama tam tersi oldu. Buradan da şunu görüyoruz ki, ekonomik durumu iyi olan öğrencilerimiz birkaç kişi bir araya gelip evleri kiralamışlar.” dedi. 
Eskişehir’de evler boş kaldı
Ekonomik durumu iyi olmayan öğrencilerin ise KYK yurtlarını tercih ettiklerini belirten Çelik, Eskişehir’deki öğrenci sayısının bir hayli fazlalaştığının altını çizdi. KYK yurtlarında öğrencilerin 2,4 ve 6 kişilik odalarda kaldığını ifade eden Çelik, buradaki fiyatların ise 350 lira ile bin lira arasında olduğunu söyledi. Çelik, “Özel yurtların yüzde 80 civarında dolu olduğunu görüyoruz. Burada ücretlerin çok yüksek olduğundan dolayı hala Eskişehir’de boş yerlerin olduğunu tespit etmiş durumdayız. KYK’nın öğrenci sayısını arttırması ve ev fiyatlarının üçe dörde katlanmasından dolayı şu anda boş ev sayısının Eskişehir’de bir hayli çok olduğunu görüyoruz.” ifadelerini kullandı.  
Ev İhtiyacına Bir an Önce Çözüm Bulunmalı
Ev bulma sıkıntısını yalnızca öğrencilerin değil, ailelerin ve yeni evlenen çiftlerin de yaşadığını söyleyen Çelik, pandemi ile başlayan sorunun göçmenler ve deprem ile katlandığını dile getirdi. Çelik, “Ülkemizde de şehrimizde de bu kira problemi artarak büyüdü. Devletimizin bir an önce TOKİ’ler aracılığıyla veya özel firmalarla birlikte bu açığı bu kış sezonunda yaza kadar en azından kapatması gerekir. Çünkü sadece öğrenci ve aileler değil biz buna yeni evlenenleri de ekleyebiliyoruz. Alınan göç neticesinde de ihtiyaç giderek artıyor. Eğer bu aradaki makası kapatamazsak önümüzdeki dönemde ev sahibi kiracı kavgasını daha çok görürüz diye düşünüyorum. Bir an önce devletin bu duruma el atması gerek.” diyerek çağrıda bulundu.

Editör: Mustafa YILDIRIM