TÜRKAV Eskişehir Şubesinde Yüksel Kayın (Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni) tarafından “Yurdunu Kaybeden Adam Cengiz Dağcı” temalı konferans verildi.

Ülkümüze sahip çıkanlarla devam edeceğiz Ülkümüze sahip çıkanlarla devam edeceğiz

Konferansta “Cengiz Dağcı’nın hayatı ve eserleri” ele alındı. Türk Dünyasının Kırımlı büyük yazarı ‘Türkiye’ye hiç gelmediği halde Türkiye Türkçesiyle yazan’ Cengiz Dağcı doğumundan ölümüne kadarki bütün yönleriyle değerlendirildi.

Yüksel Kayın, “Yurdunu kaybeden adam için hürriyetin bile bir manası kalmadığını şimdi anlıyorum. İçinde doğduğum, gülüp oynadığım yerlerde benim dilim konuşulmuyor artık. Bir zamanlar, o topraklarda dilini konuşan insanların ne olduklarını da bilmiyorum.

Son fırtına, ağacı devirdi. Bizler uçurduğu birkaç yaprak, boşlukta yolunu şaşırmış, ümitsiz ve şaşkın, meçhul bir geleceğe doğru, yalpa vurup duruyoruz” Dağcı”dedi.

Konferans yine Cengiz Dağcı’nın ‘Korkunç Yıllar’ romanı için söylediği  ‘Elhamdülillah Türküm, Müslümanım ve notlarımda yazdığımın hepsinin de hakikat olduğuna yemin ederim’ sözleriyle bitirildi.

Konferansa Türk Eğitim-Sen Eskişehir 1 No’lu Şube Başkanı Kamuran Arıkan, Ülkü-Tek Eskişehir Şube Başkanı Ramazan Çetin ve ülküdaşlarımız katıldı. Konferans sonunda    Türkav Şube Başkanı Hasan Çoban, verdikleri kıymetli bilgiler ve konferans için Yüksel Kayın’ teşekkür ederek Türkav’ın Turan temalı takvimini hediye ettiler.

Editör: Mustafa YILDIRIM