O karar yeniden gözden geçirilmeli O karar yeniden gözden geçirilmeli


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emeklilere müjdelediği 5 bin liralık ikramiyeden çiftçilerin faydalanamayacak olmasını değerlendiren Ziraat Odası Başkanı Burhan Çelikoğlu, “7464 sayılı kanunla emeklilere bir kereye mahsus 5’er bin lira ikramiye verildi. Türkiye’de gerçekten üreten çiftçi emekli olduktan sonra işini bırakmıyor. Mecburen ziraat odasına kaydı desteklemelerden faydalanmak için devam edecek. Şu anda Türkiye’de en düşük emekli maaşını alan tarım sektörü. Şimdi tarım sektöründeki 70,80 yaşındaki amcalar tarlalarını bırakıp Ziraat Odası’ndan kaydını sildirip gitse tarlaları ekilmeyecek. 30,50,10 dönüm yeri olan bütün çiftçiler odaya kayıtlı. Ziraat Odası’na kayıtlı olanlar şu anda çalışıyor gözüküyor. Çiftçimizi bu 5 bin liradan mahrum etmek bence akıl karı bir şey değil.” şeklinde tepki gösterdi. 
Odaya kayıtlı çiftçilerimiz mağdur oldu
Ziraat Odası’na kayıtlı yaşı ilerlemiş çiftçilerin olduğunun altını çizen Çelikoğlu, “Çocuğu şehirde, fabrikalarda çalıştığı için bu arkadaşlarımız, çiftçilerimiz, yaşlılarımız Ziraat Odası’na kayıtları devam etmek zorunda. Tohum desteklemesi, gübre desteklemesi için. Bunlar da şimdi bu 5 bin liradan mağdur oldu.” dedi. 
Çelikoğlu, kararın yeniden gözden geçirilerek tarım sektöründe mağdur olan çiftçilere, üreticilere de 5 bin liralık ikramiyenin verilmesini istediklerini söyleyerek Cumhurbaşkanı’na çağrıda bulundu.

Editör: Mustafa YILDIRIM