Türkiye Gazeteciler Federasyonu, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği ile Çağdaş Gazeteciler Derneği işbirliğiyle düzenlenen TGF 41. Başkanlar Konseyi ve “Anadolu Medya Buluşması” etkinliği Bursa’da gerçekleştirildi.
Anadolu Spor Gazetecileri Derneği ev sahipliğinde yapılan toplantıya 50’ye yakın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve yöneticisi katıldı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği Anadolu Medya buluşması etkinliğinin ikinci gününde gerçekleştirilen panelde gazete sahip ve yöneticileri yerel basının sorunlarını dile getirdi. 
Yerel basının önemine değinen gazeteciler, yerel basının değerinin ancak kaybedilince anlaşılacağını belirterek,yerel basını olmayan bir kentin sağır, dilsiz ve kör olduğunu vurguladılar.
Etkinliğe konuk olarak katılan Vatan Gazetesi Yazarı Mustafa Mutlu da bir konuşma yaptı.
Oldukça ateşli bir konuşmaydı.
Ali Kemallerden ve Hasan Tahsinlerden söz etti.
Türk medyasının içersinde bulunduğu durumu çarpıcı bir şekilde ortaya koydu. Mutlu, gazetecinin en önemli silahının kalem değil, yüreği olduğunu anlattı.
TGF Genel Başkanı Atilla Sertel, her türlü baskılara direnen Anadolu medyasının duru ve temiz olduğunu savunarak gazetecinin ününün doğru haberden geçmesi ve haberi eğmeden-bükmeden vermesi gerektiğinden söz etti.
Yaşadığımız günlerin Anadolu medyasının birlik olma zamanı olduğunun da altı çizildi.
Bursa Valisi Şahabettin Harput ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye’nin dört bir yanından gelen gazetecileri yalnız bırakmadılar.
Özellikle Belediye Başkanı Recep Altepe, sanki bütün organizasyonu üstlenmiş gibiydi.
Bu arada kentinin reklamını da iyi yaptı.
Bizim 10 yıla yakın zamandır kullandığımız tramvayları tamamen kendi imkanlarıyla ve yüzde 100 yerli olarak yapmaları herkesi etkiledi.
Gösterdiği konukseverlik ve ilgi her şeyin üzerindeydi.
Toplantıya Eskişehir delegasyonu da kalabalık bir grupla katıldı.
Böylece her zaman yapılan TGF Başkanlar Konseyi’nden farklı bir birliktelik oldu Bursa toplantısı.
Zaten adı üzerinde “Anadolu Medya buluşması” olarak adlandırılan etkinlik, Türkiye Gazeteciler Federasyonu çatısı altında sağlanan birlik ve beraberliği bozmaya yeltenenlere, başta Bursa Gazeteciler Cemiyeti olmak üzere Bursa’dan verilen anlamlı bir mesajdı.