28/07/2015 tarihinde başlayan bu yıl 11.si düzenlenen geleneksel hale gelen Didim Altınkum Yazarlar festivaline bende davetliydim. Festival 15/08/2015 tarihine kadar devam edecek. Bu süre zarfında çok güzel anlar yaşadık. Okurlarımıza kitaplarımızı imzalayarak birebir sohbetler gerçekleştirdik. Ülkemizin kaos ortamı yaratılarak, karanlığa büründürülmeğe çalışıldığı bir süreçten geçiyoruz. Birbirinden ayrışan, nereye çekilirse oraya yönlendirilen,  savaşa, ölüme, cinayete, tecavüze sevinen, hırsızlıklara alkış tutan, birbirine saldıran, parçalanmış, bölünmüş, vicdanlarını yitirmiş bir halk yaratmak istiyorlar.  İki gün boyunca okurlarımızla yaptığımız sohbetlerden, festivale gösterilen yoğun ilgiden anladığım; ne kadarkaos yaratılmak istense de insanıyla,  doğasıyla, renkli kültür ve inançlarıyla kurtuluş savaşından alnının akıyla çıkan birbirini seven bu halkbu gibi durumlara izin vermeyecek. Didim Altınkum Yazarlar Festivali ışığını yayarak aydınlığa kavuşturan sanatsal kültürel bir festival olması nedeniyle önemi büyüktür.  Bu yüzden bu tür projelerin örnek alınarak yaygınlaştırılması önemlidir.

Eskişehir halkının tatil ve dinlence yeri olarak en çok tercih ettiği yerlerden biri olan Didim’de Eskişehir’den konuk olarak katılan bir yazar olarak ayrı bir mutluluk ve gurur duydum.  Didim Belediye Başkan Yardımcısı Salih Bankoğlu’ndan teşekkür plaketi alırken, ben de kendilerine Eskişehir’imizin simgesi olan Lüle taşımızı hediye ettim. Festival büyük ve kapsamlı bir organizasyondu. Özellikle festivalin hiçbir eksiklik taşımaması ve hayran bırakacak kalitede hazırlanması sanata-kültüre verilen önemin göstergesiydi. Dikkatimi çeken en önemli şey ise konuk olarak festivale davet edilen 0/0 90 engelli olmasına rağmen bizlere örnek olan hayata tutunan,  yaşamın güzelliklerini bize öğreten sunan Yazar arkadaşımız Sayın Abbas Karabulut’ un olmasıydı. Sadece engelliler günü ve haftasın da anımsanan ve yer verilen engelli dostların hayatın her alanında olmalarına olanak sağlanmasını dileyerek Didim Belediyesini duyarlılığından dolayı kutluyorum.

Bizlere bu imkanı sağlayarak okurlarımızla buluşturan öncelikle Didim Belediye Başkanı Sayın Ahmet  Deniz Atabay’a, Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Salih Bankoğlu’na , Kültür ve Sosyal  İşler Sorumlusu Sayın Umut Kasan Karabacılı’ya,  Yazarlar Festivali Koordinatörü  Sayın Hayri Kandemir’e, festivale destek  veren Didim esnafına,  festivale ilgi gösteren Didim halkına ve ziyaretcilere  teşekkürlerimi sunuyorum.