Bunca acı nereden geliyor hayatıma. Yalancı bir sınav hayat. Habersiz sözlüler gibi yaşananlar. Defter kitap açık yapılan sınavlarda yaşanan duygu var damağımda. Bildiğim sorular veremediğim cevaplar dans ediyor hayatımda. Ne olursa olsun sorulara verdiğin cevaplar asla hocanın istedikleri olmaz ya… Aslında bilir insan doğru cevapları ama asla kuramaz uygun cümleleri… Sonuç bellidir geçemezsin bu sınavı.

 

Bu gün zor gündü sevdiğim. Çok sorular uçuştu havada. Sınavda tek soru vardı cevapsız. Sorunun cevabı yok desen olmaz var desen yok… Kelimeler cümleler uçuştu beynimde. Tek bir hece yok verilecek cevap yerine.

 

Kendime bile veremediğim cevaplar istendi bu gün. Anlamadığım sorunların çözümü soruldu birbir. Verdiğim cevaplar yetmedi. Sevgimin derecesi uçuştu fırtınalar eşliğinde. Dünyayı seni insanları neden sevdiğim sorgulandı. Baktığım siyahlarda gördüğüm gökkuşağı renkleri anlaşılmadı. Tüm renklerin karışımıdır siyah dedim olmadı. Beyazla siyah arasında binlerce gri tonu vardır dedim tutmadı. Siyah siyah olalı böyle utanmadı.

 

Ben siyahlar içindeki gökkuşaklarına tutkunum oysa. Bakmayı bilen gözlerin gördükleri renkler var dünyada. Beyazın aslında siyah, siyahın beyaz olduğunu bilmek yetmiyor. Anlatmak kelimelere sığmıyor.

 

Anlatmayacağım artık kimselere. Siyahla beyazın aşkını savunmayacağım dünyaya. Sevmeyen sevmek nedir bilmeyen insanlar yordu. Kelimeler anlamsız oldu. Yoruldum sevgisizlik denizinde bir parça sevgi aramaktan. Sevmeyen kalplere sevgi aşılamaktan. Anlaşılmaya çalışmak hata, anlatmaya çalışmak boşa. Sen anlamadıktan sonra… Bana kalan sadece tasa.