Çok gidiyorum, hep gidiyorum. Çok uzaklaştım sanıyorum. Her seferinde sana çıkıyorum. Sen de kaçıyorsun biliyorum. Koşarak nefes nefese kaçıyorsun. Tüm dönemeçlerde çarpışıyoruz yeniden. Bumerang gibi atıyoruz geri dönüyor. Bırakıyoruz dağ başlarında, geldiğimiz yerde bekliyor sevda.

 

 Önce ağlatıyorsun hıçkıra hıçkıra, sonra güldürüyorsun kahkahalarla. Sen... Önce ağlıyorsun, sonra gülüyorsun. Birbirimize neler yapıyoruz anlamıyorum. Kaçamıyorum. Gittiğimiz yollar birbirimize çıkıyor. Tüm mantıklar yanlış, yaşananlar sadece masal. Tüm yolların getirdiği yer aynı.

 

Bu gün ayrılıktan yanaydı konuşmamız. İkimiz de yola çıkmış gidiyorduk. Yollar bağladı bizi. Gittik sandık gidemedik. Gitmek hiç bu kadar zor olmadı, kalmak daha da zor. Ne olacak sevdiğim biliyor musun? Ne olacak sonumuz? Tüm cevaplar sonuçsuz… Yetmiyor yaşananlara. Zor yıllardan geçtik, yollarımız karmaşıktı, dikti. Bulduk sandıkça kaybettik, baştan yenik başladık. Gitmek gerek gidemiyorum. Arkanı dönüp gitmek kolaymış gibi, sadece istiyorum.

 

 İkimiz yan yanayız, sırt sırtayız. Ayaklarımız harekete hazır, gözlerimiz başka yönlere takılı öylece mıh gibi duruyoruz. Beynim git diyor, kalbim git, ruhum git. Nereye?  O görünmeyen bağ, o konuşulamayan sevda, o yaşanamayan hayat öyle güçlü ki aramızda… Gidemiyorum.

 

Gözlerimi kapatsam yaşananlar rüyaya dönüşse. Hayal olsan, hayal kalsan. Yüzyıllarca aramışken, yüzyıllar sonra bulmuşken gelememek. Gitmek isteyip gidememek. Zor çok zor. Yaşanacak çok şey var daha. Yaşayacak hayat yok ne yazık. Yaşadığımız umutsuzluk nasıl bir ceza, neyin bedeli ödediğimiz? Bilsem, çözsem ve gelsem yanına. Sen benimle kalsan hiç gitmesen. Ya da gitsen ve dönmesen.

 

Büyük acılardan geçtin. Yaralar aldın, yanlış yollara saptın, yandın kavruldun. Bense seni denizlerde kaybettim umutsuzca sevdim. Buz tutmuş dağ yamaçlarında yalnızlıkla büyüttüm sevdamı. Tek sandım, ben sandım, kardelen sandım. İşte buradasın sonunda yanımda yamacımdasın. Yasaksın bir o kadar da günahsın. Sen bensin, ben senim ama yoksun. Ne gelebiliyor ne gidebiliyorsun.

 

 Sen sevdiğim

         Sen yalnız savaşçım.

                  Git ama gitme hep kal.