Yaşam alanlarımızı dış dünyadan ayıran kapılar, işlevinin yanı sıra tasarımlarıyla da dikkat çeker. Geçmişten günümüze birçok malzemeden üretilmiş olan kapılar bunun yanı sıra oldukça zengin model seçeneği sunuyor. Elbette bu modeller, günümüzde kullanıldığı alana göre değişmekte olup genel olarak 2022 kapı modellerinde ince çizgiler ve düz modeller revaçtadır. Yeni sezon kapı modellerinde beklentilerinizi karşılayacak adres Hep Kapı, toptan kapı siparişinde kalite ve şıklığı bir arada sunmaktadır. 

İç mekanları dışarıdan ayıran kapılar, özel bir alan oluşturmanın yanı sıra davetsiz misafirler içinde bir güvenlik önlemidir. Bu özelliği ile şık tasarımların yanı sıra dayanıklı malzemelere de öncelik verilmektedir. Uzun ömürlü kullanım ve modern bir kapı tasarımı arayanlar için Amerikan kapı modelleri, en çok tercih edilen ve her dönem popülerliğini koruyan seçeneklerden biridir.

İç Kapılar İçin En Çok Tercih Edilen Modeller

Tarihe bakıldığında kapılar, her dönemde işlevini yerine getirmiş buna ek olarak sayısız tasarım ve modelde üretilmiştir. Geçmiş yıllarda taşrada genellikle ahşap kapılar kullanılırken, günümüze gelindiğinde kullanılan malzemeler oldukça fazla çeşitlenmiştir. Amerikan kapı, lake kapı gibi daha modern iç kapı modelleri tercih edilerek yaşam alanlarında şık bir dekor elde edilmektedir. İç kapı modellerinde kapı boyutları, renkleri, camlı ya da camsız seçenekleri başta olmak üzere sayısız tasarım seçeneği mevcuttur. Bu modeller ise kendi içlerinde oda kapıları, salon kapıları, balkon kapıları ve banyo kapıları gibi farklı kategorilere sahip olabiliyor. Örneği salon kapılarında camlı ve daha geniş modeller öne çıkarken banyo kapıları mahremiyet sağlaması ve kullanışlı olması açısından camsızdır. Siz de kullanmak istediğiniz alana uygun bir kapı seçimi yaparak mekanlarınızı daha ferah ve modern bir görünüme ulaştırabilirsiniz. 

Kapı Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kapılar, işyeri ve evlerimiz gibi temel yaşam alanlarımızın yanı sıra neredeyse tüm toplu kullanım alanlarında kullanılan önemli bir yapı malzemesidir. İç mekan kapıları ve dış mekan kapıları olmak üzere ayrılan bu ürünler, sayısız model ve tasarımlarda üretilebiliyor. Özellikle, üretildiği malzeme ve sahip oldukları kalite, kapı seçiminde ve kullanımında önemli bir kriterdir. Başta dayanıklılık olmak üzere model seçenekleri gibi kapı seçiminde dikkat edilmesi gereken kriterler arasında;

Kullanılacak alanı göz önünde bulundurmanız, en ideal seçimi yapabilmeniz için dikkat etmeniz gereken ilk noktadır.

Buna ek olarak kapının üretildiği malzeme, ses ve ısı yalıtım sağlaması gibi teknik özelliklerine dikkat etmelisiniz.

Kapının yer alacağı alanın genel dizaynı göz önünde bulundurularak uygun renk ve model seçimi yapıldığı takdirde mekanda bütünlük ve şık bir görünüm elde edilebilir.

Genel tasarımın dışında kapı kilidi, kapı kolu, dış kapı dürbünleri gibi kapı aksesuarları da seçim yaparken dikkat edilebilecek bir diğer noktadır.

HepKapı İle Toptan Kapı Siparişi

Temel yaşam alanı olan evler düşünüldüğünde, bir ev için ortalama 5+ kapı kullanılması gerekmektedir. Bu sayı, büyük evlerde, işyerlerinde ve toplu kullanım alanlarında daha da artabiliyor. Çok sayıda kapı ihtiyacı ortaya çıktığında en avantajlı alışveriş, toptan kapı siparişi olmaktadır. Hep Kapı adresi, toptan kapı siparişinde ziyaret edilen ilk adres olup en kaliteli kapı modellerini ve uygun fiyat garantisi sizlere sunmaktadır. İhtiyaç duyduğunuz kapı seçimi, modelleri ve kapı fiyatları için Hep Kapı web adresini ziyaret edebilir, detaylı bilgi alabilirsiniz.

Editör: Mustafa YILDIRIM