Eskişehir sanayisi için 303 milyon dolarlık ihracat riski uyarısı
Eskişehir sanayisi için 303 milyon dolarlık ihracat riski uyarısı
İçeriği Görüntüle

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) bünyesinde kurulan, Türkiye'ye örnek olan Mesleki Edindirme ve Geliştirme Merkezi'nde (MEGEM A.Ş.) 46. dönem mezuniyet heyecanı yaşandı.

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) ve Meslek Edindirme ve Geliştirme Merkezi A.Ş. (MEGEM) iş birliğiyle gerçekleştirilen Meslek Eğitim Kurslarının 46. dönemi sonunda CNC bölümünden 20 kişi, Kalite Kontrol bölümünden 16 kişi, Kaynak bölümünden 8 kişi, Makine Bakım ve Montaj bölümünden ise 22 kişi olmak üzere toplam 66 kursiyer mezun olarak sanayide iş hayatına atıldı.

Kursiyer sayımızı 1000’e çıkartmayı hedefliyoruz

Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, MEGEM’in sanayinin nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılamada kritik bir rol üstlendiğini vurgulayarak, “Sanayimizin sürdürülebilir büyümesi, nitelikli insan kaynağıyla mümkündür. MEGEM, bu anlayışla yetiştirdiği kursiyerlerle hem firmalarımıza hem de gençlerimize önemli katkılar sağlamaktadır. 2026 yılında hayata geçireceğimiz yeni yatırımlarla MEGEM’deki öğrenci sayımızı önce 750’ye, iki yıl içerisinde ise 1000 kişiye çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Küpeli ayrıca, MEGEM’in yalnızca bir eğitim merkezi değil, aynı zamanda sanayi ile eğitim arasında güçlü bir köprü görevi üstlendiğini belirterek, “Buradan mezun olan kursiyerlerimiz, doğrudan üretim sahalarına uyum sağlayabilecek donanıma sahip oluyor. Bu sayede firmalarımız nitelikli personele daha hızlı ulaşırken, gençlerimiz de kalıcı istihdam imkânı elde ediyor. MEGEM’i büyüterek Eskişehir’i mesleki eğitimde Türkiye’nin örnek merkezlerinden biri haline getirmeyi amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

Eğitimlerimiz sanayinin ihtiyaçlarına göre şekilleniyor

MEGEM Yönetim Kurulu Başkanı ve Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Üyesi Samet Özkaya ise MEGEM’in uygulamalı eğitim modeliyle sanayinin beklentilerine doğrudan cevap verdiğini belirterek, “MEGEM’de verdiğimiz eğitimler, tamamen sanayimizin ihtiyaçları doğrultusunda şekilleniyor. Mezunlarımızın kısa sürede istihdama katılması, doğru bir eğitim modeli uyguladığımızın en somut göstergesidir. Yeni yatırımlarımızla hem eğitim kapasitemizi hem de bölüm çeşitliliğimizi artırarak daha fazla gencimizi meslek sahibi yapmayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yeni dönemde kurs sayımız arttı

Özkaya 48. dönem mülakatlarının da tamamlandığını yeni dönem ile birlikte verilen eğitim sayısının 6’ya yükseldiğini aktararak, “46. dönemde CNC bölümünden 20 kişi, Kalite Kontrol bölümünden 16 kişi, Kaynak bölümünden 8 kişi, Makine Bakım ve Montaj bölümünden ise 22 kişi olmak üzere toplam 66 kursiyer mezun olarak sanayide iş hayatına atıldı. 47. dönem eğitimlerimiz devam ederken, 48. dönem mülakatlarımızı da tamamladık. 48. dönemde BEBKA desteğiyle “CNC Abkant Pres Operatörlüğü” bölümünü açarak kurs sayımızı 6’ya çıkardık. Bu adımlarla birlikte sanayimizin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü daha geniş bir alanda ve daha güçlü bir eğitim altyapısıyla yetiştirmeye devam ediyoruz” diye konuştu.