2022 Yılının en iyi saç ekim merkezleri belli oldu! Saç ekiminde lider konumda olan Türkiyenin en iyi saç ekim merkezleri araştırmalar sonucu açıklandı. Başarı oranları ve hasta memnuniyetlerinin göz önünde bulundurulduğu araştırmalar sonucu sizler ile en iyi saç ekim merkezlerini paylaşıyoruz.

İstanbul’un En İyi Saç Ekim Merkezleri

Erkeklerin yüzde 85'inden fazlasının, 50 yaşına kadar saçları incelmektedir. Kadınların ise yüzde ellisinden fazlası da, yaşamları boyunca fark edilir miktarda saç dökülmesi yaşamaktadır. Saç kaybı, hem erkekler için hem de kadınlar için paniğe, endişeye ve depresif durumlara neden olabilecek, onları sosyal aktivitelerden uzaklaştırabilecek bir faktör olabilir. Bu nedenle saç ekimi son yıllarda dünya çapında olduğu kadar Türkiye’de de en popüler saç dökülmesi tedavisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle İstanbul, Türkiye’de bulunan en iyi saç ekim merkezi ve doktorlarını barındıran bir şehirdir.  İstanbul, Türkiye’de olduğu kadar, tüm dünya çapında da en iyi saç ekim merkezi hizmetlerini sunan lider şehirler arasındadır. Saç ekimi yaptırmaya karar verenler için çok sayıda seçenek bulunmaktadır. Elle Dergisi bu konuda bir araştırma yaptı ve uzman deneyimi, ekip başarısı, kullanılan teknoloji, hijyen, hasta memnuniyeti gibi unsurlar göz önüne alınarak, 2022 yılının en iyi saç ekim merkezi belli oldu

İstanbulun En Çok Ödül Alan 3 En İyi Saç Ekim Merkezi

Tüm dünyada ismini başarıyla söz ettirme kapasitesine sahip İstanbulun en iyi saç ekim merkezi listesindeki klinikler başarılarıyla Türkiye’nin saç ekiminde gurur kaynağı oluyor. Saç ekimi sektöründe hem kalite hem de uygun fiyat açısından, dünyanın önde gelen ülkelerinden birisi olarak kabul görmektedir. Türkiye, sadece ülke vatandaşları için değil yabancılar için de tercih edilen bir ülkedir. Özellikle İstanbul’a, sadece saç ekimi için gelen turist sayısı oldukça fazladır. Bu sağlık turizmi sayesinde de Türkiye, gelir elde edebilmektedir.  Sağlık turizmine çok büyük katkılar sağlayan ve en çok ödül alan İstanbul’un en iyi 3 saç ekim merkezi şu şekilde listelenmiştir:

1.       Hermest Saç Ekim Merkezi

2.       Asmed Saç Ekim Merkezi

3.       Nimclinic Saç Ekim ve Estetik Merkezi

Hermest Saç Ekim Merkezi

Hermest Saç Ekim Merkezi, uluslararası ödüllerin hemen hemen çoğuna sahiptir. Hem Türkiye’nin hem de İstanbul’un en iyi saç ekim merkezi olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Hermest Saç Ekim Merkezi’nin en büyük avantajı, teknolojiye yaptığı yatırımlardır. Bu sayede, garantili ve kalıcı saç ekimi sonuçları elde edilebilmektedir. En iyi hizmet odaklı merkez, gönül rahatlığı ile seçilebilecek bir saç ekim merkezidir. En iyi hizmeti verebilmek adına hem hizmet seviyesini hem de konfor seviyesini maksimum düzeyde tutmaktadır. Merkez, dünyanın en başarılı saç ekim prosedürünü gerçekleştirmekte ve yüzde 99 oranında başarı elde edilebilmektedir.

Asmed Saç Ekim Merkezi

Türkiye'de olduğu kadar dünyada da en nitelikli merkezlerden birisi olarak kabul gören merkezlerinden birisi de Asmed Saç Ekim Merkezi’dir. 15 senedir saç ekimi uzmanlığı yapan profesyonel ekip bilhassa FUE saç ekimi tekniği yenilikleri konusunda en başarılısı olduğunu neredeyse tüm dünya bilmektedir. Harika işler başaran merkez, her zaman yenilikçi ve kaliteli yöntemler geliştirmektedir. Merkezde her danışan hasta için kişisel plan hazırlanmakta ve süreç, hazırlanan plan doğrultusunda işlemektedir. Büyük bütçeli inovatif çalışmalara önem veren bu önemli kuruluş her geçen gün saç ekimi süreçlerinde, bu çalışmalar sayesinde, çok daha etkili, başarılı ve garantili sonuçlar elde etmektedir.

Nimclinic Saç Ekim ve Estetik Merkezi

Dünya çapında güvenilir ve kaliteli bir marka olmayı başarmış bir diğer ödüllü merkez olan Nimclinic, hem uygun fiyat hem de kaliteli hizmet avantajı ile en iyi saç ekim merkezi seçeneği olarak görülmektedir. Uzman ekibi ile merkez, hedeflediği yüzde yüz memnuniyet oranına ulaşmış ve mükemmel doğallıktaki başarılara imza atmıştır. Merkezde daima güncel saç ekim teknikleri uygulanmaktadır. Hem estetik hem de sağlık açısından, mükemmel sonuçlar elde edilen saç ekimi işlemi gerçekleştirmektedir.  Ücretsiz saç analizi hizmeti bulunan merkezde, yılların vermiş olduğu tecrübe ile bilgi sayesinde en garantili sonuçlar elde edilebilmektedir. Araştırmalarda en iyi saç ekim merkezi yorumlar da bu kliniğe ait olduğunun altını çizmek gerekir.

En İyi Saç Ekim Yöntemi Hangisi? (FUE - DHI)

Dökülen saçların yeniden çıkmasına yardımcı olmak için çeşitli saç ekimi ameliyatları geliştirilmiştir.  Daha önceleri yaygın 2 teknik şunlardı: FUE (Foliküler Ünite Ekstraksiyonu) ve FUT (Foliküler Ünite Transplantasyonu).  Bu tekniklere son yıllarda bir yenisi daha, DHI yani doğrudan saç ekimi tekniği eklenmiştir. Aslında bu teknik, FUE saç ekim tekniği ile benzerdir çünkü DHI aslında, FUE yöntemlerinden bir tanesidir. Bu yönteme yeni bir yöntem de demek doğru olmayabilir. FUE saç ekim tekniğinin farklı uygulanış biçimi demek, daha doğru olabilir. Elbette ikisi arasında, temel bazı farklılıklar bulunmaktadır. Bu farklılıkları şu şekilde sıralayabiliriz:

·      FUE saç ekim tekniğinde, saçların mutlaka tıraş dilmesi gerekmektedir. Bazen hastalar, tıraşsız saç ekimi talep etmektedir. Bu durumda, DHI tekniği mükemmel sonuçlar sağlamaktadır.

·      DHI yönteminde kaleme benzer medikal bir cihaz kullanılır. Bu cihaz kullanımı da uzmanlık gerektirmektedir. Bu yüzden DHI biraz daha fazla maliyetli olabilmektedir ve süreç biraz daha uzayabilmektedir.

·      Adından da anlaşılacağı üzere DHI tekniği, doğrudan saç ekim tekniğidir yani, kanal açılmasına gerek yoktur. Oysa FUE tekniğinde kanal açma sürecinin beklenmesi gerekmektedir.

·      FUE tekniğinde, bir seansta minimum 4500 maksimum 7000 greft ekilebilmektedir. Ancak DHI tekniğinde, bir seansta 3000 civarı greft ekilebilmektedir.  Bu yüzden DHI süreci yavaş ilerler.

·      FUE tekniğinde daha geniş alanlara uygulama yapılabilmektedir.  DHI tekniği ise dar bir alana sık ekim yapılacak uygulamalarda tavsiye edilmektedir. 

DHI saç ekimi yönteminin çok daha avantajlı olduğu söylense de, aslında avantaj açısından aralarında çok büyük farklılıklar bulunmamaktadır. DHI tekniğinin avantajları arasında sayılan greftlere ve donör bölgeye zarar vermemesi, yaraların çabuk iyileşmesi, ekimin daha sık yapılabilmesi gibi avantajlar sayılsa da FUE saç ekimi tekniği de aynı avantajlara sahip bir tekniktir. Elbette, son karar hastanın durumuna göre bir uzman tarafından verilecektir. Ancak FUE saç ekim tekniği, hem hastalar hem de uzmanlar tarafından bu güne kadar en çok tercih edilen yöntem olmuştur. Bu durumda en iyi saç ekim yöntemi hangisi sorusu, en iyi teknik FUE tekniğidir şeklinde cevaplandırılabilir.  

Saç Ekiminin Başarısını Etkileyen Faktörler Nelerdir?

Hastaların sıklıkla gündeme getirdikleri sorulardan bir tanesi de,  saç ekiminin başarısını etkileyen faktörler nelerdir sorusudur.  Hastaların, ekiminin başarı oranını sormaları doğaldır.  Bu önemli bir konudur çünkü bu prosedür, önemli bir duygusal ve finansal yatırımdır. Teknolojideki gelişmeler ile birlikte,  saç ekim teknikleri daha iyi hale gelmiş ve diğer seçenekler ile mümkün olmayan en iyi sonuçların elde edilmesine yardımcı olmuştur. Saç ekiminin başarısını etkileyen faktörler ve başarı için izlenmesi gereken adımlar şunlardır: 

·         Iyi bir saç ekim merkezi ve doktoru seçmek

·         Doğru saç ekim tekniğinin seçilmesi

·         Doğru teşhis ve planlama

·         Greftin zarar görmeden çıkartılması

·         Greftlerin yerleştirilmesi

·         Donör alanı

·         Hijyenik koşullar

Yukarıda sayılan faktörler dışında, ameliyattan sonra doktorun talimatlarına uyulması da şarttır. Saç ekimi tamamlandıktan sonra saç ekim merkezi, hastaya bazı ilaçlar verir ve en kritik aşama olan sürecin ilk haftasında, hastaya uyması için kesin talimatlar verir. Bu aşamada kişi, sağlığına ve uyku düzenine dikkat etmelidir. Sabırlı olmalı ve en az beş gün sigara, alkol ve diğer zararlı etkenlerden uzak durmalı ve beslenmesine özen göstermelidir. Saç köklerine, zarar vermemek de önemlidir. Aynı şekilde, günlük aktivitelerde de aynı hassasiyet gösterilmelidir.

Editör: Mustafa YILDIRIM