Ara tatil dönemine yeni giren 8. Sınıf öğrencileri Liselere Geçiş Sistemi kapsamında düzenlenecek olan LGS sınavına hazırlıklarını son hızla sürdürüyor. Henüz sınav tarihini açıklamayan Millî Eğitim Bakanlığından resmi sınav tarihinin açıklaması merakla bekleniyor. Peki 2023 LGS ne zaman? LGS başvurusu nasıl yapılır? LGS kaç gün kaldı? Örnek sorular yayınlanıyor mu? İşte detaylar. 2023 LGS ne zaman? 2018 yılından itibaren uygulanmaya başlanan LGS sınavı genel olarak her zaman haziran ayının ilk hafta sonunda uygulandı. Henüz Millî Eğitim Bakanlığı resmi olarak sınav tarihini açıklamasa da bazı eğitimciler sınavın yine haziran ayının ilk hafta sonunda 4 Haziran Pazar günü uygulanacağını tahmin ediyor.

2022 yılında ise sınav 5 Haziran Pazar günü uygulanmıştı. Buna göre beklentiler bu yılda sınavın haziran ayının ilk hafta sonunda uygulanması yönünde. LGS başvurusu nasıl yapılır? 2018 ve 2019 yıllarında uygulanan LGS sınavlarında sınav başvuruları veliler tarafından okul müdürlüklerince yapılmaktaydı. 2020 yılında pandemi döneminin başlamasıyla birlikte Millî Eğitim Bakanlığı aldığı karar gereği sınava başvuruları otomatik olarak yapılacağını duyurdu. Yeni sisteme göre tüm öğrencilerin sınav başvuruları otomatik olarak Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yapılmaktadır. Velilerin veya öğrencilerin sınava girme duruma ait herhangi bir başvuru yapmasına gerek bulunmamaktadır. Başvurular ise nisan ayı içerisinde Millî Eğitim Bakanlığı tarafından otomatik olarak yapılarak mayıs ayı içerisinde sınav giriş belgeleri yayınlanmaktadır. 2020 yılından beri LGS sınavı öğrencilerin kendi okullarında uygulanmaktadır. LGS kaç gün kaldı? Henüz sınav tarihi açıklanmamış olmasından kaynaklı sınava kalan süre net olarak belirtilmemektedir.

Fakat eğitimlerin yaptığı açıklamalar ile birçok lgs sayacı web sitesi sınav tarihini 4 Haziran Pazar günü kabul ederek sınava kalan süreyi tahmin etmektedir. Sınava hazırlık süreci içerisinde sınava kalan sürenin takibi oldukça önemlidir. Öğrenciler çalışmalarını planlarken aktif olarak kalan süreyi takip etmelidir. Konuların tamamlanması, soru bankalarının çözülmesi ve seri deneme sınavlarının başlangıcı gibi hazırlık sürecinin en önemli başlıkları LGS’ye kalan sürenin takibi ile planlanmalıdır. Bugün itibariyle LGS’ye ise 202 gün kalmıştır. Örnek sorular yayınlanıyor mu? Millî Eğitim Bakanlığı her yıl sınava hazırlanan öğrenciler için örnek soru yayınlanmaktadır. 2018 yılından beri Millî Eğitim Bakanlığı düzenli olarak ekim ayından başlayarak mayıs ayına kadar örnek sorular yayınlamıştır. Yayınlanan örnek sorular sınava hazırlanan öğrenciler için oldukça önemli bir kaynaktır.

LGS Örnek Sorular ile birlikte öğrenciler Millî Eğitim Bakanlığının sınav ve soru formatını kavramaktadır. Bu sayede yeni nesil sorulara geçiş evresi çok daha verimli olmaktadır. Öğrencilerimiz sadece sınav senesinde değil aynı zamanda daha önceki yıllarda da yayınlanan örnek soruları çözmelidir. Kalıp olarak yer alan birçok soru örnek sorular içerisinde yer almaktadır. Sınav hazırlık sürecinin en önemli yapılarından biri örnek sorulardır. O yüzden sınava hazırlanan tüm öğrencilerimiz örnek soruları mutlaka çözmelidir. Sadece örnek sorular değil aynı zamanda çıkmış sorularda çözülmelidir. Çıkmış sorular ve örnek sorular sınav hazırlık sürecinin en önemli parçasıdır. Daha fazla bilgi için: www.copurhoca.com

Editör: Mustafa YILDIRIM