Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) ile Türkiye Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı yönetim kurulları, Nevşehir Gazeteciler Cemiyetlerinin ev sahipliğinde 2025 yılının son toplantısını gerçekleştirdi.
TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca’nın başkanlık ettiği toplantıda, Anadolu basınının yaşadığı ekonomik ve yapısal sorunlar ele alınırken, basın sektörünün 2025 yılı değerlendirmesi de yapıldı. Toplantının ardından açıklama yapan TGF ve Basın Vakfı Genel Başkanı Yılmaz Karaca, 2025 yılının Anadolu basını açısından son derece sıkıntılı geçtiğini vurgulayarak, “Çok sayıda gazete gerek ekonomik zorluklar gerekse birleşmek zorunda kalarak kapandı. Televizyon ve radyolar da ciddi bir çıkmaz içinde” dedi.
Anadolu basınının bu kötü duruma geleceğini yıllar önce her platformda dile getirdiğini kaydeden Genel Başkan Yılmaz Karaca, “Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı ve Basın İlan Kurumu yetkililerini defalarca uyardık, bu gidişin kötü bir gidiş olduğunu söyledik. Özellikle yeni Basın yasası sonrası internet gazetelerinin durumunun çözümsüzlüğe itildiğini belirttik ancak ne yazık ki Anadolu basını her geçen gün kan kaybederek bugünkü durumuna geldi. Bir yandan yapısal sorunlar diğer yandan ekonomik sorunlar Anadolu basınını çok zorlu bir sürece soktu. Bir de gazete birleşmeleri ile gazetelerin kapanması bu olumsuzluğu iyice arttırdı” diye konuştu.
Genel Başkan Yılmaz Karaca, tüm bu sorunlara rağmen Anadolu basınının sorunlarını çözmek için çalışacaklarını dile getirirken, “2026 yılında sorunları en aza indirebilmek için var gücümüzle mücadele edeceğiz” dedi.