Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, “2026 Eskişehir Yılı” kapsamında hayata geçirilecek projeleri Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri, belediye başkanları, meclis üyeleri ve partililerle paylaştı. Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projeleri, Haller Gençlik Merkezi’nde düzenlenen geniş katılımlı toplantıyla örgüte anlatıldı.

Toplantıya; CHP İl Başkanı Talat Yalaz, CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü ve İbrahim Arslan’ın yanı sıra Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediyesi Başkan Vekili Emre Genç, Alpu Belediye Başkanı Gürbüz Güller, Beylikova Belediye Başkanı Hakan Karabacak, Çifteler Belediye Başkanı Zehra Konakcı, Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, Sivrihisar Belediye Başkanı Habil Dökmeci, meclis üyeleri, ilçe başkanları, mahalle sorumluları ve çok sayıda partili katıldı.

Toplantıda ilk olarak bu yıla özel hazırlanan 26 dakikalık video izletildi. Ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, 2026 Eskişehir Yılı’nın yalnızca bir belediye çalışması değil, kentin tüm dinamiklerini kapsayan ortak bir yolculuk olduğunun altını çizdi. Ünlüce, “Eskişehir’in birlik beraberlik ruhunu oluşturarak; kendi derneğim adına ne yapabilirim, kendi belediyem adına ne yapabilirim, kendi partim adına ne yapabilirim ya da bireysel olarak şehrim adına bir şeyler yapmak istiyorum diyen herkese bir davette bulunmak istedik. Çünkü 2026 yılında, oluşturduğumuz bütün işleri yaparken sizler de bizim yol arkadaşımızsınız. Eleştiriler olduğunda, bir düzeltme yapmamız gerekiyorsa onları düzelterek ilerleyeceğiz. İltifatlarımızı alacağız, eleştirilerimizi alacağız. Ben tekrar geldiğiniz için teşekkür ediyorum. 2026 heyecanına ortak olduğunuz için hepinizi minnetle kucaklıyorum.” dedi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ise konuşmasında örgütlü mücadelenin ve dayanışmanın önemine vurgu yaptı. Ataç, 2024 yerel seçim sürecinin Eskişehir açısından tarihi bir başarıyla sonuçlandığını belirterek, “Bu seçim, son 25 yılın en başarılı seçimlerinden biri oldu. Ayşe Başkanımızın vizyonu çok kısa sürede ortaya çıktı. Bugün izlediğimiz yaklaşık 60 proje, Eskişehir’e yeni bir vizyon kazandıracak. Bu 25 yılda Eskişehir’in bize verdiği destek çok önemli. Eskişehirliler, yenilikleri kabul eden bir halktır. Ben Tepebaşı’na belediye başkanı olmaktan büyük gurur duyuyorum. Üç belediyenin ortak akılla üreteceği projeler, Eskişehir’i Türkiye’de örnek gösterilen bir kent haline getirecektir.” dedi. Ataç ayrıca Atatürk’ün mirasına sahip çıkmaya devam edeceklerini vurgulayarak, “Biz şanslı bir milletiz. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk gibi büyük bir liderimiz var. Biz Atatürk’ün gösterdiği çizgide ve onun devrimleriyle yolumuza devam edeceğiz. Büyük bir aile olarak iktidara yürüyoruz. 2028’de çok daha büyük bir başarıya imza atacağız.” diye konuştu.

Odunpazarı Belediyesi Başkan Vekili Emre Genç de toplantıda yaptığı konuşmada, 2026 projelerinin kapsamına dikkat çekti. Genç, “Zor bir dönemden geçiyoruz. Belediyelerimiz haksız ve hukuksuz uygulamalarla karşı karşıya. Ancak bugün dinlediğimiz projeler; sanattan spora, sosyal konuttan afet gerçeğine kadar son derece kapsamlı ve umut verici. Bizler bu projeleri sahada, sokakta vatandaşlarımıza anlatacağız. Yereldeki iktidarımızı genelde de iktidar yapma hedefiyle kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

CHP İl Başkanı Talat Yalaz ise birlik ve dayanışma mesajı verdi. Yalaz, “2026 Eskişehir Yılı projelerinin hayata geçirilmesinde belediye başkanlarımızdan örgütümüze kadar herkesin büyük bir sorumluluğu var. Bu sürecin asıl taşıyıcıları bizleriz. Örgütü, belediyeleri ve milletvekillerini birbirinden ayıran anlayış bu partiye zarar verir. Biz ancak birlikte hareket edersek güçlenir, başarıyı kalıcı hale getiririz.” ifadelerini kullandı.

Başkan Ünlüce ve emeği geçenlere teşekkür eden CHP Milletvekili Utku Çakırözer, “Şehrimizin geleceğine dair ortak hedefleri ve sorumluluğu bir kez daha hissettiğimiz 2026 Yılı Vizyon projelerinin bir an önce hayata geçmesin heyecanla bekliyoruz. Ayşe Başkanımıza ve projenin ortaya çıkmasında emeği geçen belediye çalışanlarına teşekkürler. Atılan her adımın Eskişehir'imize değer katacağına olan inancımız tam. Güzel şehrimizi dayanışmayla, ortak akılla hep birlikte daha güzel yarınlara taşıyacağız.” dedi.

Halk Pide fiyatı açıklandı
Halk Pide fiyatı açıklandı
İçeriği Görüntüle

“Eskişehir’imizi birlikte geleceğe taşıyoruz.” diyen Jale Nur Süllü, “Gurur duyduğumuz şehrimizde sahip olduğumuz huzurlu, mutlu yaşam koşullarını daha ileriye taşıyacak yerel yönetim anlayışımız doğrultusundaki projeler hakkında bilgi aldık. Şehrimizi daha dirençli ve daha güçlü şehir haline getirecek projelerden dolayı, başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Ayşe Ünlüce olmak üzere, emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

İbrahim Arslan da, “Ortak akıl ve iş birliğiyle Eskişehir’imizin değerlerini koruyan ve geleceğe taşıyan her çalışmanın yanında olmaya devam edeceğiz. Bu vizyona katkı sunan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanımız Ayşe Ünlüce ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Toplantıda söz alan CHP Eskişehir milletvekilleri de kentin geleceği için her zaman dayanışma içinde çalışacaklarını vurgulayarak, 2026 Eskişehir Yılı projelerinin Eskişehir’e hayırlı olmasını diledi.

“2026 Eskişehir Yılı” toplantısı, partililerin yoğun katılım gösterdiği soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.