Ayşe Ünlüce esnafa seslendi Ayşe Ünlüce esnafa seslendi

Eskişehir’de 200 bin emeklinin yaşadığını ifade eden sendikanın Eskişehir Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı, “Haklarımızı alana kadar eylemelere devam edeceğiz. Hükümete sandıkta hesap soracağız.” dedi. Hamamyolu’nda gerçekleştirilen eylemde konuşan Ali Paşa Şanlı, şunları söyledi: “Sosyal ve ekonomik krizin her gün sürekli derinleştiği bir süreçte yerel seçime gidiyoruz. Emeklilerin, yetim, dul ile  engellilerin isteklerini ve haklarını görmemezlikten gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2024 yılını emekliler yılı olarak ilan etti. Emeklilerden tepki görünce bu seferde bayram ikramiyelerine sarıldı. Her vaatler zamanında olduğu gibi ‘Dağ yine fare doğurdu’. Bin liralık bayram ikramiyesi artışıyla bir tepsi baklava bile alınamayacağını bilmiyorlar mı! Hani torunlara bayram harçlığı, hani ikram edilecek bayram şekeri.!”

Açlık sınırının 21 bin lirayı geçtiği bu koşullarda emeklilere gelince aylık 10 bin lira maaş reva görülerek, onlarla alay edildiğini belirten Şanlı, “Yıllarca ödediğimiz vergileri ve primleri kendimiz değerlendirmiş olsaydık, bugün en düşük aylık gelirimiz 50 bin liranın çok çok üstünde olurdu. Onun için hep haykırıyoruz : Dilenci değil , emekliyiz.! Hakkımız olanı istiyoruz.” diye konuştu. 40 milyon seçmeni temsil eden 16 milyon emeklinin oylarını almak istiyorlarsa hakları olan isteklerinin hemen yerine getirilmesi gerektiğini ifade eden Şanlı, “Kök maaş uygulamasını kaldırıp, İntibak Yasası’nı derhal çıkarın. En düşük emekli maaşını hemen en düşük memur maaşı olan 32 bin 861 liraya eşitleyin! Ardından yoksulluk sınırı olan 56 bin 942 liranın üzerine çıkaracak yasal düzenlemeleri yapın! Yetim, dul ve engellileri de bu kapsama almayı da unutmayın!” şeklinde konuştu.

Emeklilerin bayram ikramiyelerinin de yılda dört kez 32 bin 861 lira olan maaş tutarın da verilmesini isteyen Ali Paşa Şanlı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yoksa artık boş vaatlerle, sadaka dağıtır gibi yüzdelik artışlarla emeklileri kandıramazsınız. Onun için 31 Mart yerel seçimleri emeklilerin hesap sorma günüdür. Tüm Emeklilerin Sendikası olarak, emeklilere de çok önemli bir hatırlatma yapmak istiyoruz. Unutmasınlar ki, o gün oylarıyla haklarımızı vermeyenlerden hesap sormayanlar, sonrasında istedikleri kadar pişman olsalar da iş işten geçmiş olacaktır. Bizler, demokratik Türkiye ve herkes için insan onuruna yaraşır insanca yaşanacak adaletli bir gelir dağılımı mücadelesi veriyoruz. Bu haklarımızı alana dek mücadelemizi kararlıkla sürdüreceğiz. Tüm emekliler, haklarımız için birleşerek mücadeleyi yükseltirsek, Saray iktidarı ve ortakları başta olmak üzere hiçbir siyasi iktidar bizleri yok sayamaz.”

Editör: şenay Yıldırım