İnceye açıklamada partinin genel başkan vekili Gaye Usluer ve İl Başkanı Baki Dündar da eşlik etti.
İşte İnce’nin konuşmasında öne çıkanlar…
-Tarihin en büyük ekonomik krizinin yaşandığını ifade eden İnce, bu kafayla giderlerse dolar 30 lira olur, açıklamaları hayretle okuyorum, enflasyon sadece devletin çözebileceği bir iş değildir diyorlar, 2015 yılından bu yana ortalama gelir yüzde 340 artmış, araba fiyatları 10 kat, konut fiyatları 4.8 kat artmış. 
-Tüm bunlar olurken meclise sosyal medya düzenlemesi getiriyorlar, hiç iktidardan gitmeyecekmiş gibi davranıyorlar, bu yetkiler bir gün başkasının eline geçer diye düşünüyorlar. Medyayı susturduk, sosyal medyayı da susturalım diyorlar, bizi görmeyen Halk TV, KRT tele 1 biz onların da yanındayız, Halk TV sana sesleniyorum sen bana yer vermesen de RTÜK cezasında seni destekliyorum sen yalancı demokrat olsan da ben senin haklarını savunuyorum. Biz bu düzeni değiştireceğiz, özgür bir medya oluşturacağız. 
-Eskişehir Türkiye’nin yüz akıdır, buranı yasaklarla anılmasını istemiyorum, kafası karışık bir iktidar var, otobüslerde maske yasağını kaldırıyor ama müzik yasağı devam ediyor. Valiye sesleniyorum, sen buraya gelmiş bir memursun Eskişehir böyle hatırlanmaz ancak sen ilkel bir memur olarak hatırlanırsın. 
-Türkiye’de bir ilki daha beceriyor iktidar, ürüne zam yapıldığını biliyoruz, ancak vergiye zammı ilk kez görüyoruz, rakı 85 lira vergisi 240 lira, 20 sigaranın 17 tanesi vergi. 
-Ben Cumhurbaşkanı seçilirsem, iktidara gelirsek, bağımsız bir yargı düzeni kuracağız, muhalefet RTÜK’ten şikayetçi, bu iktidar bu muhalefetten bu muhalefet bu iktidardan çok memnun Sayın Kılıçdaroğlu madem rahatsızsın, kendi danışmanlarını neden RTÜK üyesi yapıyorsun 2 kişi orada üye. Muhalefetin yargıdan şikâyet etmeye hakkı var mı? 13 HSYK üyesi var, CHP 1 üye almak için kalan 7 üyeye oy vermiş.
-Bizim bir vakıf geleneğimiz var, hayır hasenat işleri, Newyork’ta yurt açıyorlar, Aladağ’da çocuklarımız yurtlarda yanıyor bazı tarikat yurtlarında tecavüze uğruyor, öğrenciler yurt bulamıyor, milyon dolarlarla Amerika’da yurt açıyorlar, bu vakfa vergi istisnası getiriyorlar, buraya bağış yapınca vergiden düşüyorsun buraya bağış yapınca devlete işlerin daha iyi yürüyor. Muhalefet çıkıyor kaçacaklar deyince gündem değişiyor, bağış yapılan 60 milyon liranın kaynağı nedir diye sorgulanmıyor
-22 milyon çocuk var, toplam nüfusa oranı yüzde 27, AB içinde en fazla çocuğa sahip ülkeyiz, Türkiye çocuk yoksulluğu konusunda endişe verici durumdadır, Türkiye’de çocuklar derin bir yoksulluk yaşıyor. Ailelerin yüzde 75’ü yeterli besine ulaşamıyor, yüzde 74’ü bebek bezi ve mamaya ulaşamıyor çocukların yüzde 44’ü öğün atlıyor, biz Memleket Partisi olarak yoksul çocukları gündemde tutmak istiyoruz. Bırakın bütün söylediklerimi bu çocuk yoksulluğu sorunun birinci madde yapmalıyız…
İnce daha sonra basın mensuplarının sorusunu yanıtladı.
-Yasaklarla ve kutuplaştırma siyaseti ile ülke bir kaos senaryosuna mı hazırlanıyor sorusunu yanıtlayan İnce, "Gençlere sesleniyorum sakın oyuna gelmeyin, cam çerçeve indirmeyin mizahla yola çıkın, bütün diktatörler güç sever, siz şiddet uygularsanız o da size devletin kolluk kuvvetiyle şiddet uygular, makara yapın diyorum onlara zekânızı kullanın mizah yapın, yasaklarla mücadele edeceklerini söylemişlerdi ama yaşananlar ortada.” diye konuştu.  
-Mültecilerle ilgili soruya ise İnce, “Bizim iktidarımızda, tekrara tekrar söylüyorum BM gibi uluslararası güçleri devreye sokacağız, Esat’la anlaşacağız, Şam’a büyükelçi atayacağız, ondan uluslararası arenada güvence isteyeceği ve biz onları geri göndereceğiz nokta.
-Anket yaptırdınız mı sorusuna İnce; “Evet yaptırdık, yüzde 7 barajı geçiyoruz, baraj sorunumuz yok” diye cevap verdi. 
-İktidar olduklarında yerel televizyonlara destek verecek misiniz sorusuna ise İnce şöyle cevap verdi: “Allah’tan yerel kanallar, yerel basın organları var da nefes alabiliyoruz sesimizi duyurabiliyoruz, bu ülkedeki en yasaklı parti biziz, iktidar medyası da muhalefet basını da bize yer vermiyor.”

Editör: Mustafa YILDIRIM