TÜRASAŞ’ta hırsızlık iddiası TÜRASAŞ’ta hırsızlık iddiası

Söyleşinin tammını videodan izleyebilirsiniz
AK Parti Eskişehir İl Başkanı Süleyman Reyhan Esgazete Yazı İşleri Müdürü Şenay Bilik Yıldırım'ın sorularını canlı yayında yanıtladı.
Reyhan, yerel seçimde büyükşehir adaylığı için ithal bir adayın gündemlerinde olmadığını ifade ederek, kamuoyunda ismi dillendirilen Mevlüt Çavuşoğlu'nun da böyle bir düşüncesi olmadığını söyledi.
AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan'ın açıklamalarında öne çıkanlar ise şöyle:
-Doğru adayı, doğru kararla doğru zamanda bulacağız, ehliyet, liyakat bunun için temel kriter, Eskişehir AK Parti belediyeciliğini özledi, bunu en iyi şekilde yerine getirecek ve kazanacak adayı arıyoruz.
-Sahadan geri bildirimleri aldık ve bunları genel merkeze ilettik, genel merkezin bize verdiği istatistikte genel seçimde teşkilattan gelen adayların oranı yüzde 65'ti. Yerel seçimlerde daha yüksek oranda teşkilattan gelen adaylara öncelik verileceği söylendi. 
-Teşkilattan gelen Zihni Çalışkan, Dündar Ünlü, Murat Özcan'ın belediye başkan adaylığı için  bir talepte bulunmaları en doğal halkalarıdır ama buna halk karar verecek bu arkadaşların halkta karşılığı var mı bakılacak. 
-30 binin üstündeki ilçelerde anketler yapılıyor, odunpazarı ve tepebaşındaki adayların karnesi genel merkezce biliniyor, aynı ölçümleri seçim sürecine girildiğinde de yapılacak.
-Teşkilattan olmayıp kamuoyunda gündeme gelen Celalettin Kesikbaş, Nadir Küpeli, Metin Güler gibi isimler de değerlendirilir. Biz seçimi kazanmak istiyoruz bunun için de en güçlü aday kimse onu bulacağız.
-Teşkilatın içinden kazanacak aday bulmak daha değerlidir ancak teşkilat dışından seçilecek bir aday varsa bunu da tercih edebiliriz.
-7 Ekim Kongresi'ne kilitlendik, bu yerel seçimlerin işaret fişeği olacak bundan sonra çok hızlı bir şekilde ekim sonu itibarı ile büyükşehir adayları çok hızlı bir şekilde açıklanacak.
-7 Ekim'deki AK Parti Büyük Kongresi'nin ertesinde Ekim sonu gibi Büyükşehir adayımız belli olacak.
-Bu seçimde çok iddialıyız, zihinlere kazınsın ki Eskişehir sol bir şehir değil, Eskişehir'de farklı dönemlerde AK Parti tüm ilçeleri kazandı ve belediyecilik yaptı. Bu ilçeler neden aynı anda AK Partili olmasın, matematiksel olarak bu mümkün.
-Mevcut Büyükşehir, Tepebaşı, Odunpazarı belediye başkanlarının heyecanı kalmadı, gittiğimiz saha çalışmalarında bunu net olarak gördük, özellikle kırsal mahallelerde büyükşehir belediyesine yoğun eleştiriler var. Şehirde de temel belediyecilik hizmetleri ilgili sıkıntılar sürüyor. 
-Eskişehir'de küçük olsun benim olsun düşüncesi hakim, göç alan şehirler büyür ama yerel yönetimler bunu engelliyor.

-Belediyelerle ilgili muhalefeti etkili bir şekilde meclis üyelerimiz yapıyor, ama maalesef aynı hassasiyeti Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'den göremiyoruz, AK Partili meclis üyelerinin konuşma haklarına müdahale ediliyor, arkadaşlarımız mecliste konuşamayacaklarsa nerede konuşacak?
-Genel seçimde Eskişehir'de Cumhur İttifakı içindeki partilerden herhangi biri ile ittifak yapmış olsaydık 1 vekil fazla çıkaracaktık, dolayısıyla belediye seçimlerinde de partimizin kazanma olasılığı yükselecekse ittifaklar düşünülebilir.
-Eskişehir'in 15 belediyesinin 15'ini kazanmış bir il başkanı olarak görevimiz sürdürmek isterim."

Editör: Mustafa YILDIRIM