Yerli müşterilerin geçen seneye göre oldukça azaldığını ifade eden Bozan, uzun dönem araç kiralamak isteyenlerin fiyatlardan şikayetçi olduğunu dile getirdi. Bozan, “Hem akaryakıt hem de araç kiralama fiyatları çok fazla geliyor. Yakıt fiyatları aldıkça araç kiralamak isteyen vatandaşlarda da bir düşüş oldu. Geçen sene fiyat sormaya gelen müşteriler oluyordu bu sene o bile yok.” dedi.

ARAÇ KİRALAMAK LÜKS OLDU

En yoğun oldukları dönemin temmuz ağustos ayları olduğunu belirten Bozan, yerli müşterilerinin hiç olmadığını vurguladı. Bozan, “5,6 sene önce insanlar rahatça araba kiralayabiliyordu tatile gitmek, gezmek için ama şimdi insanlar artık evden bile çıkamıyor bu ekonomik şartlar yüzünden. Ekonomideki genel sorunlar bize de oldukça yansıdı. Araç kiralama artık lüks oldu.” ifadelerini kullandı.

MASRAFLAR 3 KATI ARTTI

Odunpazarı belediyesinden Türkiye'de bir ilk Odunpazarı belediyesinden Türkiye'de bir ilk

Sanayi, sigorta masrafları 3 katı arttığını söyleyen Bozan, “Maliyetler arttı ama araç kiralama konusunda böyle bir artışı biz yansıtmadık. Geçen sene 800 bin liraya kiraladığınız arayı şimdi 1000 liraya kiralıyoruz ama geri kalan maliyet hemen hemen 3 katına çıktı. Sadece yüzde 20 gibi bir zam uyguladık.” şeklinde konuştu.

Editör: Mustafa YILDIRIM