Tepebaşı Belediyesi Yunus Emre Spor Tesisleri’nde düzenlenen Akil Ayaklar Rekreasyon Futbol Aktivitesi ile 60 yaş ve üzeri vatandaşlar hem fiziksel olarak kendilerini geliştiriyor hem de sosyalleşmenin keyfini yaşıyor.

Tepebaşı Belediyesi'nin Şirintepe Mahallesi'nde hizmet veren Yunus Emre Spor Tesisleri’nde ücretsiz olarak gerçekleştirilen etkinlikler, kent halkının gelişimine büyük katkı sağlamaya devam ediyor.

Bu kapsamda Yunus Emre Spor Tesisleri’nde, 60 yaş üzeri vatandaşların fiziksel gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Akil Ayaklar Rekreasyon Futbol Aktivitesine ilgi yoğun oldu. Haftanın iki günü gerçekleştirilen etkinliğe 60-75 yaş arası 30 vatandaş katılıyor. Koronavirüs önlemlerinin alındığı aktiviteye katılan vatandaşlar futbol oynayarak hem fiziksel hem sosyolojik hem de psikolojik gelişimlerine katkı sağlıyor. Eğitimler ise ESTÜ Spor Bölümleri Fakültesi Öğretim Görevlisi ve Futbol Eğitmeni Cemal Polat tarafından veriliyor.

“Durağan alanlardan aktif hayata geçtiler”

Doktora tezi kapsamında başlattığı projeyi Tepebaşı Belediyesi katkılarıyla hayata geçiren Polat, İskandinav ülkelerinde yaşlılara dönük yoğun bir futbol aktivitesi görmesi üzerine bu projeyi başlattığını belirtti. İçeriği bakımından modifiye edilmiş bir futbolun yaşlılara dönük olarak birçok temel ihtiyacı karşıladığının kanıtlandığını ifade eden Polat, “Modifiye edilmiş futbol gerek fiziksel, gerek fizyolojik gerekse sosyal ve psikolojik olarak katkı sağlıyor. Projeyi olgunlaştırdıktan sonra ilk görüşmemi Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç Bey ile yaptım. Başkan bey de olumlu karşıladı. Süreç böylece başladı. Bu programla biz insanları evlerinden, kahvelerden ya da durağan alanlardan çekip aktif hayata kattık. Hem sosyal hem duygusal anlamda katkısını gördüler. İnsanlar burada eğlenerek serbest bir zaman geçiriyorlar” dedi.

“Hareketlerimizde rahatlama oldu”

Etkinliğe katılan Ahmet Erdoğan, 70 yaşında olduğunu belirterek “Bizler yürüyemezken bu spora başlattılar. Ayakta duramazken futbol oynuyoruz. Bize bu imkanı veren Tepebaşı Belediyesine ve Başkanımız Sayın Ahmet Ataç’a teşekkür ederiz” dedi. Recep Bekcan ise “Spora başladığımızdan beri kahve köşelerinde küflenmiyoruz, her türlü hareketlerimizde rahatlama oldu. Kendimizi daha dinç hissediyoruz. Bize bu imkanı sağlayan Tepebaşı Belediye başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” diye belirtti.  

Editör: Mustafa YILDIRIM