Adalet ve Demokrasi Haftası dolayısıyla Vilayet meydanında düzenlenen anma töreninde katledilen ADD kurucu başkanı Muammer Aksoy ve tüm devrim şehitleri anıldı. 
Her yıl 24-31 Ocak tarihlerinin Adalet ve Demokrasi Haftası olarak anıldığını ifade eden Atatürkçü Düşünce Derneği Eskişehir Şube Başkanı Cihan Taşar, “Bugün de 31 Ocak 1990’da yine Ankara'da evine giderken kalleşçe katledilen, derneğimizin kurucusu büyük hukukçu, üretici, Atatürkçü Prof. Dr. Muammer Aksoy’u anmak için toplanmış bulunuyoruz.” dedi. Atatürkçü Düşünce Derneği Eskişehir Şubesi olarak bu haftanın Atatürkçü düşüncenin, Kemalizmin ve Kemalist aydınların düşüncelerinin topluma anlatıldığı, benimsetildiği bir hafta olmasını amaçladıklarını. Önümüzdeki yıllarda da bu amaç doğrultusunda programlar yapacağımızı duyuruyoruz.” 
Kemalistlerin bu ülkede çok ağır bedel ödediklerini dile getiren Taşar, şunları söyledi: “Genel Başkanımız öldürüldüğünde en büyük acıyı çekenlerin başında Uğur Mumcu vardı. Aksu'nun cenazesinde en önde çerçeveli fotoğrafını taşırken yüzündeki acı açıkça görülüyordu. Maalesef 3 yıl sonra aynı kaderi yaşadı, milyonlarca yurttaşımız acıyı yüreğinde hissetti o günden bu yana her yıl 24-31 Ocak tarihleri arası Adalet ve Demokrasi Haftası olarak anılmaktadır. Bir hafta boyunca tüm devrim şehitlerimizi anıyoruz. Muammer Aksoy, Uğur Mumcu Bahriye Üçok ve Ahmet Taner Kışlalı ve daha niceleri.” 
Prof. Dr. Muammer Aksoy ve 49 arkadaşı 19 Mayıs 1989’da Atatürkçü Düşünce Derneği’ni kurduğunu anımsatan Cihan Taşar, derneğin toplumda çok olumlu bir yankı uyandırdığını ancak ne yazık ki derneğin kurulmasının üzerinden henüz 8 ay geçmişken genel başkan Muammer Aksoy’un katledildiğini söyledi. Atatürkçü Düşünce Derneği’nin kurulmasından gericiler, yobazlar, Cumhuriyet düşmanlarının rahatsız olduğunu belirten Taşar, “Derneğimizi kuran kurucu kadro nasıl Atatürkçü düşüncenin çağdaş, laik, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini oluşturduğunu biliyorsa bugün bizler de Atatürkçü düşüncenin olmadığı bir yönetim anlayışının, hedeflediğimiz Cumhuriyet olmayacağını biliyoruz ve onun için kararlılıkla Yeniden Atatürk Cumhuriyetini inşa edeceğiz diyoruz.” ifadelerini kullandı.
Atatürkçü Düşünce Derneği Eskişehir Şube Başkanı Cihan Taşar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Adalet ve Demokrasi haftasında bir kez daha Kurucu Genel Başkanımız Prof. Dr. Muammer Aksoy'u ve Kapaksız Kuvay-i Milliyeci Uğur Mumcu ve tüm devrim şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Cumhuriyetin 100. yılında yeniden Atatürk Cumhuriyeti yolunda hep birlikte kararlılıkla yürüyeceğiz.”

Editör: Mustafa YILDIRIM