Genel Merkezde seçim sonuçlarını değerlendiren Alemdar, TÜRK-İŞ’in 71 yıllık şanlı mazisi ile emeği ve alınteriyle geçinen tüm kesimlerin umudu olduğunu söyledi. Eyüp Alemdar şöyle konuştu: "Coşkuyla geçen genel kurul sonrasında TÜRK-İŞ yönetimi olarak önümüzdeki dönemde; vergi gelirlerinde adaleti sağlayan, az kazanandan az çok kazanandan çok vergi alınan bir sistemin hayata geçmesi, KİT’lerdeki taşeron işçilere kadro, sendikal örgütlenme sürecinde yaşadığımız sorunların çözülmesi, kıdem tazminatı hakkımızın korunması, dijitalleşme ve yapay zekanın çalışma yaşamına etkileri ve alınması gereken tedbirler gibi konulara ağırlık vereceğiz."

İNSAN ONURUNA YARAŞIR BİR YAŞAM İÇİN

Başkan Albayrak, CHP’li belediyelerin SGK borçlarını açıkladı Başkan Albayrak, CHP’li belediyelerin SGK borçlarını açıkladı

2024 yılında 60. yılını kutlayacak olan Koop-İş’in de her zaman olduğu gibi sendikal hareketin ve TÜRK-İŞ’in birliği ve bütünlüğü için mücadele verdiğini, üye sendikaların tümüyle ilişkilerini dostluk, karşılıklı destek ve dayanışma anlayışıyla sürdüreceğini vurgulayan Genel Başkan Alemdar, “120 bin üyeye ulaşan Sendikamız Koop-İş’in TÜRK-İŞ gibi köklü bir Konfederasyonda yer almasından dolayı büyük bir onur duyuyoruz. 24. Olağan Genel Kurulun Konfederasyonumuza bağlı tüm sendikalarımıza, ülkemize, çalışma hayatına ve üyelerimize hayırlı olmasını diler, çalışmalara katkı sağlayan tüm teşkilata ve çalışma arkadaşlarına desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Milyonlarca örgütsüz işçiyi sendikal güvenceye kavuşturmak ve onların insan onuruna yaraşır bir yaşam sürmelerini sağlamak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Editör: şenay Yıldırım