Gezi direnişleri sırasında 2 Haziran’da öldürülen Ali İsmail Korkmaz’a  sadece direnişçiler değil Eskişehirliler de sahip çıktı.

Gezi direnişte Eskişehirlilerin desteğine baktığınızda bugüne kadar yapılmış en büyük eylemdi.

Bugüne kadar bir çok parti, bir  hareket, demokratik kitle örgütlerinin yaptıkları eylemlerde bile böyle bir katılım sağlanamamıştı.

Hazırlayın o günleri… Eskişehir caddelerinde yürüyenleri..

40-50 bin insan yürüdü.

Bazen sayılar azaldı ama günlerce direniş ve eylemler sürdü..

Ali İsmail’in öldürülmesi sadece Eskişehirlileri değil tüm yurtta milyonlarca insanın yüreğini yaktı. Ali İle birlikte 7 gencimiz de katledilmişti.

Katiller ve bunları gizleyenler korkarak nefes alırken, katlettikleri gençlerin ruhları milyonlarca insanın yüreğinde özgürce  ve onurlu bir şekilde her yerde yürüyorlar.

Ali İsmail Korkmaz’ın heykelinin açılışı yapıldı.

Saat 14.00’de açılış yapılacaktı. Tam saatinde gittim. Hatta yolda giderken ‘Mahşeri kalabalık vardı, nasıl heykelin yanına gider fotoğraf çekerim’ diye düşündüm.

Geldiğimde şaşırdım, bir avuç insandı.

Nasıl olur diye düşündüm.

Katılım niye bu kadar az?

Sonra öğrendim.

Heykel ve açılış bir politik hareketin insyatifine alıp kurallar koyması ve sanki Ali İsmail ‘bizden’di mesajı  vermek  gibiydi.

O hareketin verdiği mesajı herkes anlamış ki bugüne kadar onbinlerce kişinin yürüdüğü ve daha önce yapılan direnişlerde ki katılımları anımsadığımızda heykel açılışına (müzik ve şiir dinletisi olmasına rağmen) katılanların çok az olmasını  bir avuç diye nitelendiriyorum.

Gezi direnişi herhangi bir hareketin  insifiyatifinde değildi. Diğer tarafta da direnişin başından beri alanlarda olan mücadeleye omuz veren, Ali İsmail’e her şart ve koşulda sahip çıkan, onun için forumlar düzenleyen, adalet nöbeti tutan ve eylem duyularını yapanlar sadece bir hareketin mensupları  değildi. Eskişehirli direnişçilerin, gezi eylemlerine haklı bulan geniş bir siyasi yelpazeyi oluşturanlardı.

Ali İsmail’in heykel açılışına neden onbinlerce insanın katılmadığını yüreğim acıyarak öğrendim.

Bu hareketin adını herkes biliyor. Bu hareket kendisine uygun programda yapmış.

Daha önce açıklanan programda heykel açılışı saat 14.00 idi. Fakat bu hareket  ‘olmaz’ saat 16.00 da olur. Önce konuşmalar sonra konser ve şiir dinletisi(ister izleister  izleme) sonra heykel açılışı… Bu tavır canımı çok sıktı.

Alandan ayrıldım,  bir çok gazeteci ve açılış gelen vatandaşlar da gittiler.

Ali İsmail’i bağrına basan onbinlerce Eskişehirlinin, heykel açılışına katılmamasına o çoşkuyu  yeniden yaşamamasına neden olanlara ne söylesem az gelir…

Bu köşemde yazmıştım  ve onbinlerce Eskişehirlinin ‘Hepimiz Ali İsmail’iz diye  bağırmışlardı.

Açılışa onbinlerce olarak gelmediler ama, biliyorum ki;  yarın öbür gün tek tek ve gruplar halinde Ali İsmail’i ziyaret edeceklerdir.

Bu gelenler açılışa gelenleri sayısal anlamda yüze katlayacaklardır.

Bu katılım şunu da gösterdi.

Biz Ali İsmail’iz ama biz ‘seninle’ değiliz…