Çizmelioğlu, “Bugün burada bulunma sebebimiz, Tepebaşı Belediyesi'nin henüz yeni gelişmekte olan ve yapılaşmanın devam ettiği Keskin, Yukarı Söğütönü ve Aşağısöğütönü mahallelerinin sınırlarını kapsayan,  bu bölgede temizlik, çöplerin toplanması, ulaşım, pazaryeri, park ve bahçe gibi birçok öncelikli hayati ihtiyaçlarını planlanması gerekirken bunları görmezden gelerek, bölgenin en elzem ihtiyacı sadece alkollü işletme  yerleri olduğunu düşünerek bölgede alkol ruhsatı vermeye çalışmaktadır.

Bu bölgede bilindiği üzere yerleşime yakın zamanda başlanmış ve henüz gelişme sürecindedir.

Mahallemizde birçok okul, ibadethane bulunduğu ve bu lokasyonun Bursa ve Ankara çevre yoluna yakınlığı gibi hususları görmezden gelerek alkol ruhsatı hususunda sergilemiş olduğu ısrar anlaşılabilir ve kabul edilebilir değildir.

Bölge Alkol ruhsatı verilme aşamasında, İlçe Jandarma ve İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan raporu da sizlerle paylaşacağız. Buradan da göreceğiniz üzere olumsuz raporun yok sayılması neyin inadıdır tarafımızca anlaşılmamıştır.

Anayasanın “gençliğin korunması” başlıklı  58. Maddesi gayet açıktır: “ Devlet gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır” hükmü yer almaktadır.

Gençliği korumak sadece Ak Parti meclis grubu değil, Tepebaşı belediyesinin ve CHP meclis grubunun da görevidir.

İçkili yerler bölgesi olarak belirlenmek istenen Keskin yolu güzergahı 6 km gibi büyük bir güzergâhı kaplamaktadır. Sadece Keskin yolu değil 853.Sokak ve Aktürk Sokak gibi yan yolları da içine almaktadır.

Buraları içkili yerler olarak ilan etmek uzun vadede Aşağı Söğütönü, Yukarı Söğütönü de olmak üzere tüm ana yol ve civarındaki tali yolları içine alan büyük bir bölgeyi içkili yerler olarak açmak demektir.

Hepinizin malumu üzerine bu bölge gelişmekte olan bölgedir ve bildiğiniz gibi yakın zamanda bu bölgenin büyük bir bölümü imara açılmıştır ve yapılaşma hızlı bir şekilde devam etmektedir.

Değeri her gün artan bu bölgemizin, Gerek Emniyetin gerekse Jandarmanın bildirmiş olduğu görüşler incelendiğinde burada binlerce öğrenciye eğitim veren Okul bölgesi olduğu, Aygaz Depolama Dağıtım Tesisi olduğu, TEİAŞ 6. Bölge Müdürlüğü gibi enerji anlamında büyük işletmeler olduğu ve ayrıca yapılaşma arttığı için trafik yoğunluğunun artacağı açıktır.

Bu Bölgeye şu an içkili yer ruhsatı vermek ileride açılacak olan yeni yerlere de emsal olacaktır.

Uzun vade de ailenizle birlikte evinize gidip gelirken, çocuklarınızla birlikte dışarıya çıktığınızda bu manzara ile karşılaşmak kimse istemez.

Belirtmiş olduğum bu hususlar dikkate alındığında bu bölgeye içkili yer ruhsatı vermek bu bölgenin sağlıklı, planlı ve en önemlisi huzurlu bölge açısından gelişimine engel olmaktır.

Barlar sokağı olarak bilinen Hoşnudiye Mahallesi Vural Sokak ve civarında ikamet eden vatandaşların, hemen hemen her gün, karşılaştıkları geç saatlere kadar devam eden yüksek sesten, çevreye verilen rahatsızlık ve alkol etkisiyle oluşan kavgalar ve hatta silahlı yaralanma ve ölümle sonuçlanan olaylardan duydukları rahatsızlık ortadır.

Yeni yapılaşan bu bölgeninde göz göre göre heba edilmesine müsaade etmeyeceğiz.

Bu bölgenin tamamen içkili yerler bölgesi olarak ilan edilmesine AK Parti Tepebaşı Meclis grubu olarak müsamaha gösteremeyeceğimizden karşı oy kullandık.

Bu hususu daha önceden Tepebaşı Belediye meclisinde hatırlatmıştık ve CHP meclis üyelerinin oylarıyla geçen bölgelere karşı açmış olduğumuz davaları da kazandığımızı hatırlatmak isteriz.

Son meclis kararın da her alanda ve platformda  takipçisi olacağımızı ve her türlü yasal yollara başvuracağımızı belirtir, siz değerli basın mensuplarımıza katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederim..”

Editör: Mustafa YILDIRIM