İyi Parti Sivrihisar İlçe Başkanı Recep Toptaş, asgari ücrete yönelik konuştu. Toptaş, “Asgari ücret bir ülkede işçilerin alması gereken en az ücrettir. Ülkemizde ne yazık ki işçilerin alması gereken en az ücret olan asgari ücret ortalama ücret haline gelmiştir.” açıklamasını yaptı. 

Korkuyorlar, korksunlar Korkuyorlar, korksunlar

Açlık değil, insanca yaşam ücreti olarak belirlenmeli
Asgari ücretin seçim dönemlerinde yüksek tutulsa da her zaman insanca yaşam ücretinin uzağında kaldığını ifade eden Toptaş, “Enflasyonun çok yüksek olduğu ülkemizde asgari ücret yılda bir kez değil aylık enflasyona göre otomatik olarak belirlenmelidir. Ülkemizde yaşanan ekonomik kriz nedeniyle milyonlarca vatandaşımız hayat pahalılığı altında ezilmekte ve büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Ülkemizin huzur ve refahı ve toplumsal barışın sağlanması için gelir dağılımındaki adaletsizlik giderilmelidir. Yaşanabilir bir memleket ancak ve ancak yaşanabilir bir asgari ücret ile mümkündür. Bu nedenle asgari ücret açlık ücreti olarak değil insanca yaşam ücreti olarak belirlenmelidir.” şeklinde konuştu.

Milyonlarca insan açlık sınırı altında
Toptaş, “TÜRK-İŞ’in yapmış olduğu son araştırmaya göre ülkemizde yoksulluk sınırı 46.686 TL açlık sınırı 14.025 TL bekâr çalışanın yaşam maliyeti ise 18.209 TL olarak açıklanmıştır. Şu an ülkemizde uygulanan asgari ücret 11.402 TL olduğu bunun yanında en düşük emekli aylığının 7.500 TL, dul yetim maaşının 5.600 TL olduğu düşünüldüğünde milyonlarca insanımız açlık sınırı altında yaşam mücadelesi verdiği gerçeği vicdanları sızlatmaktadır.” dedi.

Editör: Mustafa YILDIRIM