ESKİŞEHİR İHRACATINDA ÖNEMLİ ARTIŞ ESKİŞEHİR İHRACATINDA ÖNEMLİ ARTIŞ

Avrupa Birliği (AB), KOBİ’lerin ve girişimciliğin desteklenmesi ve gençlere girişimciliğin özendirilmesi için; AB’ nin ulusal otoritelerin ve diğer ilgili kuruluşların faaliyetlerini bir marka altında yaygınlaştırılmak amacıyla, 2009 yılından beri Avrupa KOBİ Haftası etkinliğini sürdürmektedir. Bu kapsamda ülkeler her yıl Avrupa Komisyonu tarafından belirlenen bir hafta boyunca faaliyetler düzenlemektedir.

Avrupa KOBİ Haftası etkinlikleri kapsamında Eskişehir Valisi Sn. Hüseyin AKSOY, KOSGEB Eskişehir Müdürü Tarık Yılmaz ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. KOSGEB Eskişehir Müdürü Tarık Yılmaz Avrupa KOBİ Haftası etkinlikleri hakkında bilgi verdi ve haftanın 13-17 Kasım 2023tarihleri arasında 37katılımcı ülke ile birlikte kutlanılacağını söyledi.

Yapılan ziyarette, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve devlet destekleriyle KOBİ ve girişimcilerin teşvik edilmesinin önemine dikkat çekilmiş olup bu alanda yapılan faaliyetlerin anlatılacağı haftanın verimli geçmesi temennilerinde bulunuldu.

KOSGEB’in ulusal kamu koordinasyonunu yürüttüğü Avrupa KOBİ Haftasında Türkiye’nin, 2009 yılından itibaren diğer 37katılımcı ülke ile birlikte yer aldığını bildiren Müdür Yılmaz ise, Avrupa KOBİ Haftası etkinlikleri kapsamında çeşitli kurumlar ve KOBİ’lerle gerçekleştirileceketkinlikler veKOSGEB Destekleri hakkında bilgi vererek makamdaki ziyaret kabullerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Editör: Mustafa YILDIRIM