Emeklilere ödenecek bir defaya mahsus 5 bin liralık ikramiyeden ziraat odalarına kayıtlı çiftçilerin yararlandırılmaması tepkilere neden oldu. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de, 5 bin liralık ikramiyeden ziraat odalarına kayıtlı çiftçilerin muaf tutulmasını eleştirerek, “Hem Eskişehirimizde hem de Türkiye’nin dört bir yanında tarımla uğraşan çiftçilerimizin yarıdan fazla emekli. Eskişehir’de ziraat odalarımıza kayıtlı 35, 40 bine yakın çiftçimizin yarıdan fazlası 5 bin lira alamayacak. Bu açıkca eşitsizliktir! Her türlü zorluğa rağmen üretimden vazgeçmeyen çiftçilerimizi üretiyor diye cezalandırmaktır. Biz bunu kabul etmiyoruz. Bu adaletsizlik derhal düzeltilmeli. Hem emekli çiftçilerimiz,hem de kapsam dışı tutulan çalışan emeklilerimiz 5 bin lira ikramiyeden mahrum bırakılmamalıdır” dedi.

ÜRETEN ÇİFTÇİYİ CEZALANDIRMAYIN

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere yapılacak 5 bin liralık ödemelerden çalışan emekliler ile ziraat odalarına kayıtlı çiftçilerin yararlandırılmamasına tepki gösterdi.

Dış çekimde bu detaya dikkat! Dış çekimde bu detaya dikkat!

Eskşehir’de ve Türkiye’nin dört bir yanında çiftçilik yapan kesimin çoğunluğunun emeklilerden oluştuğuna dikkat çeken Çakırözer,  “Hem Eskişehirimizde hem de Türkiye’nin dört bir yanında tarım sektöründe çalışanların büyük çoğunluğu emekli. Türkiye genelinde tarım sektöründe çalışanların yaş ortalamasının 58’lerde olduğu belirtilmekte.Eskişehir’de ziraat odalarımıza kayıtlı 35, 40 bine yakın çiftçimizin yarısından fazlası 5 bin lira alamayacak. Çalışmayan emeklilere verilecek olan 5 bin liralık ödemenin, çiftçilere yapılan desteklerden fazla olduğu belirtiliyor. Çiftçilerimiz zaten yüzde yüzleri aşan maaliyetlerle zor koşullar altında üretim yapmaya çalışırken şimdi 5 bin liralık ödemelerden mahrum bırakılması vicdansızlıktır. Üretiyor diye çiftçiyi cezalandırmaktır. Biz bunu kabul etmiyoruz” dedi.

ADALETSİZLİK GİDERİLMELİ, TÜM EMEKLİLER YARARLANMALI

Sadece çalışmayan emekliye 5 bin lira verilmesi düzenlemesini Cumhuriyet Halk Partisi olarak Anayasa Mahkemesi’ne taşıdıklarını da söyleyen Çakırözer, “Türkiye’de 16 milyon emeklinin yarısından fazlası 7 bin 500 TL emekli maaşıyla yaşam mücadelesi veriyor. Milyonlarca emekli açlık ve yoksulluk sınırı altında geçim derdindeyken, AKP çalışan emekliye 5 bin lira vermeyeceğiz diyor. Zaten oldukça yetersiz olan 5 bin lira ikramiye çalışan emekliden, çiftçilik yapan emekliden esirgeniyor. Bu adaletsizlik kabul edilemez. Bu durum derhal düzeltilmeli ve hem emekli çiftçilerimiz, hem de kapsam dışı tutulan çalışan emeklilerimiz 5 bin lira ikramiyeden mahrum bırakılmamalıdır” dedi.

Editör: Mustafa YILDIRIM