Daha çok bağıracağız, susturmak isteyecekler susmayacağız Daha çok bağıracağız, susturmak isteyecekler susmayacağız

Alpay Eskişehir’de yaptığı açıklamalarda, partilerinin hiçbir partinin devamı olmadığını, ancak kendisi gibi DSP’den ayrılan birçok ismin partilerinde siyaset yaptığını söyledi. 2019 yılında DSP Genel Başkan Adayı olan Alpay, kurdukları MİLLİ SOL’un “Anadolu Solu” olduğuna vurgu yaparak, “Milliyetçi Sol Parti, Bülent ve Rahşan Ecevit çiftinin ideali olan Demokratik Solcu milliyetçi bir partidir” dedi.

“Esnaf 7200 prim günü indirimini ve tescili bekliyor”

Meclise sunulan Torba Yasa’da esnafın unutulduğunu savunan Genel Başkan Alpay, “Bugünün temel talepleri arasında; Bağ-Kur’daki 9 bin prim gününün 7 bin 200’e eşitlenmesi ile birlikte, 1999 öncesi Bağ-Kur’luların SGK şartlarında emeklilik haklarının gerçekleştirilmesi yer almaktadır. Vergi dairesine kayıt olmuş fakat Bağ-Kur’a kayıt olmamış esnaflarımızın tescil haklarının verilmesi, staj ve çıraklık başlangıç tarihlerinin uzun vadeli sigortalılık başlangıç tarihi olarak kabul ve tescil edilmesi de en önemli beklentiler arasındadır. Öte yandan Bağ-Kur borçlarının avantajlı ihya ile hesaplanması ve Bağ-Kur’lu esnaflarımıza prim desteği sağlanması da yasal düzenlemeler ile mutlaka sağlanmalıdır” ifadelerini kullandı.

“Belediye şirket işçileri ve kamuda çalışan taşeron şirket işçilerine kadro verilsin”

Milliyetçi Sol Parti (MİLLİ SOL) Genel Başkanı Hüseyin Alpay açıklamalarında ayrıca, birçok farklı kurumda taşeron olarak çalışan işçilerin kadroya alınmaları gerektiğini savunarak,  “Başta sayıları yüzbinlerle ifade edilen belediye şirket işçileri olmak üzere, kamuda çalışan taşeron şirket işçilerine kadroları bekletilmeksizin verilmelidir” diye konuştu.

Milliyetçi Sol Parti lideri Alpay Eskişehir ziyaretin yaptığı açıklamalarda ayrıca, ülkede yaşanan ekonomik krizin aileleri dağıtmaya başladığını ve bu durumun çok büyük toplumsal kırılmaları beraberinde getirdiğini sözlerine ekledi.

Editör: Mustafa YILDIRIM