Türkiye olarak barış ve huzur için elimizden geleni yapıyoruz Türkiye olarak barış ve huzur için elimizden geleni yapıyoruz

Eskişehir’de ‘TOKİ 100 bin Sosyal Konut’ projesi mağdurları kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmesi için mücadelelerini sürdürürken, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin Eskişehir ziyaretinde yaptığı açıklamalar tepkilere neden oldu. Bakan Özhaseki, TOKİ mağdurları için “Mağduriyet yok, numara var” suçlamasında bulunurken, TOKİ’den hak sahibi olan vatandaşlara verilen sözleri hatırlatan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Eskişehir’de, İstanbul’da ve Türkiye’nin dört bir yanında binlerce yurttaşımız mağduriyetler giderilsin diye seslerini duyurmaya çalışıyor. Hemşehrilerimize 5 yıl önce verilen sözler belli! Yüzde 0.49 sabit faiz, 240 ay vade ve yüz 1 KDV ile hemşehrilerimiz TOKİ’den ev sahibi olacaktı. Şimdi sabit faiz kaldırılmış, vade 180 ay düşürülmüş ve yüzde 10 KDV dayatması yapılıyor. Halkın yaşadığı sorunlardan bihaber, anca seçim zamanları vatandaşı hatırlayanlar gerçeklerle yüzleşince ‘mağduriyet yok, numara var’ diyorlar. Eskişehirlilere bu sözleri verip cayan kim? Sayın Bakan numara yapan birini arıyorsa, bir suçlu, sorumlu arıyorsa önce aynaya baksın!” dedi.

MUHALEFETTEN TEPKİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2019 yılında duyurduğu ‘TOKİ 100 bin Sosyal Konut’ projesinde 5 yıldır evleri teslim edilmeyen vatandaşlar kendilerine verilen sözlerin tutulması için mücadeleyi sürdürürken, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin Eskişehir ziyaretinde TOKİ mağdurlarını suçlayan açıklamaları tepkilere neden oldu.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, hakkını arayan TOKİ mağdurlarını ‘seçim öncesinde mide bulandırmak için ortalığı biraz da toz dumana karıştırmak için yaptıkları bir numara olduğunu çok iyi görüyoruz’ sözleriyle suçlayan Bakan Özhaseki’ye “Oturduğunuz o koltuklar vatandaşa hakaret makamı değil. Sorunların çözüm makamı” dedi.

“HAKARET MAKAMI DEĞİL!”

Çakırözer açıklamasında şunları söyledi:

“Bu ülkenin Bakanı, oturduğu Bakanlık koltuğun sorumluluklarını yerine getirmek yerine çıkmış Eskişehir’de hakkını arayan hemşehrilerimizi suçluyor, ‘mide bulandırmakla’ itham ediyor. Sadece seçim zamanı Eskişehirlileri, vatandaşı hatırlayanların kimseye söz söyleme, iftira atma hakkı yok! O Bakanlık koltuğu vatandaşlarımızı suçlamak için değil, sorunlara çözüm üretmek için var! Eskişehirliler sorunlarına duyarsız kalan, kendilerine iftira atanlara sandıkta en doğru cevabı verecektir.”

“SUÇLU ARAYAN AYNAYA BAKSIN!”

Çakırözer, Bakan Özhaseki’nin Cumhuriyet Halk Partisi’ni provokasyon yapmakla suçlayan açıklamalarına da tepki gösterdi. 2019 yılında TOKİ’den hak sahibi olan Eskişehirlilere verilen sözleri hatırlatan Çakırözer, “TOKİ’den hak sahibi olan vatandaşlarımıza 5 yıl önce verilen sözler belli. Eskişehir’de emeklilerimizin, dar gelirli hemşehrilerimizin, şehit ailelerimiz ile gazilerimizin, engellilerimizin öncelikli olduğu gruplar  yüzde 0.49 sabit faizle, 240 ay vade, yüzde 1 KDV ile TOKİ’den ev sahibi olacaktı. Şimdi sabit faiz kaldırılmış, 180 ay vade, yüzde 10 KDV dayatması yapılıyor! Hemşehrilerimiz kendilerine verilen sözlerin tutulmasını istiyor. Bunun mücadelesini veriyor. Eskişehirlilere söz verip, tutmayan biz değiliz! Sayın Bakan eğer bir sorumlu, suçlu arıyorsa önce aynaya bakacak!” dedi.

Editör: Mustafa YILDIRIM