Genç, “Geçen sene 6 Şubat ta 3’üncüsü düzenlenen Sivrihisar Dövme Sucuk Festivali’nde 6 ton sucuk, 3 bin yumurta, 25 bin ekmek gelenlere ikram edilmiş ve çeşitli etkinlikler yapılmıştı. Bu festivalin maliyeti yaklaşık olarak belediyeye 1.000.000 TL’ye mal olmuştu. Önümüzdeki günlerde 4’üncüsü 5 Şubat Pazar günü yapılacak olan festivalin maliyeti yaklaşık 2.500.000 TL ‘ye mal olacak. Geçen sene yapılan sucuk festivalinin Eskişehir ve Sivrihisar’a ne kattığı tartışma konusudur.

İlçedeki “Gönül Dağı” dizisi ile zaten yeterince reklamı olan ve gündemde kalan güzide ilçemiz Sivrihisar için bu kadar maliyetli bir festivale ne gerek var? Sırf 3, 4 tane sucuk firması reklam yapacak diye belediyenin kasasından neden bu denli ciddi bir miktar para aktarılıyor?

Ülkenin ekonomik şartlarını göz önünde bulundurarak, Sivrihisar halkının festivale değil belediyecilik hizmetine ihtiyacı vardır diyoruz. 2.500.000 TL ile dar gelirli 500 hanenin 10 aylık faturalarına ek 500 TL destek verilmesinin sucuk festivali yapmaktansa halk için daha faydalı olduğunu düşünüyoruz.

Memleket Partisi yerel iktidarında halkın sorunlarıyla ilgilenilecek, halkla doğrudan temas kurulacak, gerçek ihtiyaçlar karşılanıp, suni kişisel reklamlar peşinde koşulmayacaktır.”

Editör: Mustafa YILDIRIM