Şehrimize katkı yapmak için çalışacağız Şehrimize katkı yapmak için çalışacağız

DSP’li Dilara Tambova yerel seçim değerlendirmesinde şunları söyledi; “Yerel seçimlerin süratle yaklaştığı bir süreçte, hızlı ve etkili bir çalışma programıyla seçmenin karşına çıkılması gerekirken; ana muhalefetteki bu rahatlığın ve aymazlığın sebebini anlayan beri gelsin. Oysaki Chp’nin, genel seçim yenilgisinden sonra hemen toparlanıp, yerel seçimlere hazırlanma pratiğini gösterebilmesi gerekirdi. Buna mukabil, Eskişehir gibi başarısı yıllardır tescillenen şehirlerde bile ağırdan almaları ve adayları açıklamamaları, en hafif tabiriyle acemilik ve iş bilmezliktir. Zira iktidar partisi, genel seçim zaferinden sonra yerel yönetimleri de ele geçirerek; muhalefet yapısını tarihe gömmek ve demokrasiyi, asgari düzeye indirmek için her türlü hazırlığı yapmaktadır.

Eskişehir’de, Büyükşehir Belediye Başkanı Sn Yılmaz Büyükerşen’in başarı grafiği herkesin malumuyken; hala aday olarak açıklanmaması, temayül ya da anket çalışmaları gibi gerekçelerle ertelenmesi, akıl dışı bir davranıştır. Zira gerçek nedenin; parti tabanının veya seçmen eğilimlerinin olmadığı, gün gibi ortadır. Son birkaç gündür, muhalif medyanın bir “kısmında” Sn Büyükerşen’in, yaşı üzerinden yapılan yakışıksız spekülasyonlar da bunun en bariz göstergesidir. Çünkü yapılan yayınlar ve açıklamalar, ne yazık ki planlı ve taraflı bir eylem görüntüsü vermektedir.

5 dönem üst üste seçim kazanmış ve geçmişi, başarı hikâyeleriyle dolu bir insanın; bu dil ve üslupla eleştirilmesi, nezaket ve akıl sınırlarını zorlamakta ve açıklamaları yapan gazeteci ve program yorumcularının haddini de epey aşmaktadır. Zira henüz bir muadili olmayan; büyük bir markadan söz edilmekte ve bugünkü konjektürde, başka bir ismin, büyükşehir belediyesini kazanma ihtimalinin uzak olduğu gerçeği de orta yerde durmaktadır. Buradaki esas sorun ise sistemli bir biçimde itibarsızlaştırma çabası ve bunun da bizzat CHP medyası tarafından yapılıyor olmasıdır.

Bugün! Eskişehir siyasetinde, makam ve mevki sahibi olan pek çok isimin; varlıklarını, Sayın Büyükerşen’e borçlu olduğu da tüm Eskişehir kamuoyunun malumudur.  Belediye başkanlarını eleştirmek en doğal ve en demokratik hakkımızdır. Keza ben! Bu hakkımı hiç sakınmadan ve kimseden çekinmeden, her zaman kullanabilen bir kişiydim; lakin bu insanların başarılarını görmezden gelmeyi, belediye hizmetlerindeki kusurlar ve kamusal eksiklikler dışındaki eleştirileri de asla uygun bulmuyorum. Bugüne kadar, istikrarlı bir şekilde seçim kazanmış olan merkez belediye başkanlarımız; 2024 yerel seçimlerinde de güç birliği içinde olmalı ve bu yerel seçimleri mutlaka kazanmalıdır. Bu zincirin tek bir halkası bile kopsa, büyük bir risk olacaktır.  Önümüzdeki süreç ise böyle bir risk almak için uygun bir zaman dilimi değildir.”

Editör: Mustafa YILDIRIM