eyeZy size onların kimlerle mesajlaştığınızı öğrenmeniz için Telegram başkasının mesajlarını okuma imkânı sunar. Böylece siz de sevdiklerinizin Telegram üzerinden sağlıklı bir arkadaş ortamına sahip olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Bunun nasıl olduğunu öğrenmek için aşağıdaki yazıyı okuyabilirsiniz.

Telegram mesajları okuma hedef telefonsuz mümkün mü?

Evet. Eğer başkasının Telegram mesajlarını okuma yeteneği gibi özel bir güce sahipseniz veya mesajlarını okumak istediğiniz kişinin kişisel numarası ve şifresi gibi bilgilerine erişebiliyorsanız elbette kolayca bu kişinin Telegram diyaloglarını okuyabilirsiniz. Ancak böyle bir durum çok nadir olduğu için çoğu kişi çocuklarını onları taciz edebilecek kişilerden korumak, partnerler eşlerinin kendilerini aldattığını öğrenmek ve şirketlerinin sırlarını ifşa ettiğini öğrenmek için eyeZy gibi güvenilir yazılımları kullanırlar.

Başkasının Telegram diyaloglarını okumak isteyen çoğu kişi internette sörf yaparken başkasının Telegram mesajlarını okuma gibi içeriklerle karşılaşır ancak bu içeriklerin çoğu size hizmet etmek yerine kişisel bilgilerinizi ele geçirerek sizi dolandırmayı amaçlar. Ancak eyeZy gibi güvenilir yazılımlar başkasının Telegram’taki mesajlaşmalarını okumanızı sağlar. Özellikle eyeZy keylogger ve ekran kaydedici özelliği bu hizmet için biçilmiş kaftan gibidir.

Ekran görüntüsü 2022-09-15 132258

Keylogger telefonda yapılan tüm tuş vuruşlarını başka bir cihaza gizlice kaydeder.

●      Telefondaki her dokunuşu, tıklamayı, indirmeyi ve konuşmaları ortaya çıkarır.

●       Keylogger’ı kullanmak için yapmanız gereken şey sadece arka planda gizli olarak çalışan keylogger’ı telefona yüklemektir.

●       Bu sayede izlemek istediğiniz kişinin hem konuşmalarını takip edebilir hem de çevrimiçi olarak yaptığı her hareketi gözlemleyebilirsiniz.

Ekran kaydedici ise doğrudan eyeZy’a eklenenerek gizli bir şekilde hedef kişinin ekranını kaydeder.

●      Telefonun ekranını yakalayarak sizin görmenizi sağlar.

●       Ekran görüntülerini eyeZy kontrol panelizine gönderir.

●      Ekran kaydedici size sadece mesajları görme imkânı değil sizi gönderilen ve alınan resimler, videolar ve dosyalar gibi verileri erişebilir hale getirir.

Son olarak eyeZy uygulaması size sadece bunları sunmakla yetinmez konum takibi, uygulamaları ve programları kontrol etme, e-postaları okuma, kişilere ve takvime erişim gibi özellikleri de beraberinde getirir.

Telegram mesajları okumanın diğer en iyi üç yöntemi nedir?

Çocuklarınızı tacizcilerden, şirketinizi kötü huylu çalışanlardan veya eşinizi kötü niyetli insanlardan korumak gibi nedenlerden ötürü onların Telegram mesajlarını okuma ihtiyacı duyabilirsiniz. Bunun için en çok tercih edilen yöntemlerden biri eyeZy gibi güvenilir uygulamalardır. Bunlar dışında sevdiklerinizin veya başka birinin Telegram diyaloglarını okumak için başvuracağınız en iyi üç yöntem daha vardır.

1)     En çok tercih edilen üç yöntemden biri Telegram Web özelliğini kullanmaktır. Bu yöntemi kullanmak için öncelikle kısa bir süreliğine de olsa hedef kişinin telefonuna erişiminiz olmalıdır. Bu erişim sayesinde hedef kişinin hesabını herhangi bir tarayıcıyı kullanarak Telegram Web sürümünde hızlıca oturum açabilirsiniz. Böylece gelen mesajları görebilir ve geçmiş mesajlara erişebilirsiniz. Ancak özellikle yetişkin birinin hesabını Web sürümünde açıyorsanız eğer telefonda hesaba giriş yapılan cihazların görünüp görünmediğine dikkat etmelisiniz.

2)     Diğer bir yöntem ise OTP göndererek mesajları okunmak istenen kişinin Telegram’ını hacklemedir. Bu yöntem diğer yöntemlere göre daha profesyoneldir. Bu yöntemde özellikle bilgisayar korsanları Telegram hesap doğrulama kodunu veya kayıtlı numaraya gönderilen OTP’yi yani tek seferlik şifreyi ele geçirerek istenilen kişinin Telegram’ına kolayca erişim sağlar. Ayrıca eğer kullanıcı Telegram’ın oturum açmak için gönderdiği doğrulama kodunu sizinle paylaşırsa siz de bu yöntemi kullanarak kişinin verilerine ve mesajlarına erişim sağlayabilirsiniz.

3)     Son yöntem ise mesajları okunmak istenen kişinin Google Drive’ına erişim sağlamaktır. Telegram kullanıcılarına mesajların uçtan uca şifreleme özelliği sunduğu için güvenli olduğunu söylenmektedir. Ancak her şey gibi bu platformunda bir güvenlik açığı vardır. Bu da telefona veya kişinin Google Drive’ına yedeklenen mesajların ve verilerin şifresiz olmasıdır. Bu güvenlik açığı sayesinde Telegram mesajlarını okumak istediğiniz kişinin bulut verilerine erişim sağlayarak kişinin Telegram görüşmelerini kolayca okuyabilirsiniz.

Sonuç

Özetle, günümüzde en çok tercih edilen sosyal medya platformu olan Telegram tıpkı diğer sosyal medya uygulamaları gibi sevdiklerinizi veya önem verdiğiniz kurumları tehlikelere karşı savunmasız hale getirir. eyeZy gibi Telegram mesajı okuma imkânı sunan güvenilir uygulamalar hızlıca sizi bu endişelerden arındırarak hem size hem sevdiklerinize daha güvenli bir ortam sunar.

Editör: Mustafa YILDIRIM