“Şehrimiz mevsim şartları açısından yılın büyük bir bölümü soğuk ve sert bir havaya sahip coğrafyada bulunmakta. Pazar yerleri vatandaşlarımızın temel sebze ve meyve ihtiyaçlarını karşıladığı yerlerin başında geliyor. Yönetmeliklere göre pazar alanları olarak yapılan yerlerde Pazarcı ve üretici satış yerleri, zabıta bürosu, çöp toplama yeri, elektronik tartılar, hoparlör sistemi, aydınlatma sistemleri, güvenlik kameraları ve tuvaletlerin bulundurulması gerekiyor.

Semt pazarları öncelikle pazarcı esnafının güvenliğini, temel ihtiyaçlarının karşılandığı sattığı ürünlerin muhafazasının sağlandığı her türlü hava koşullarına karşı koruduğu yerler olmalıdır.

Vatandaşlarımızın alışverişlerini rahat ve huzurlu bir şekilde yaptıkları, aldıkları ürünlerin  sağlık kurallarına uygun olduğu yerlerde olmalıdır. Ancak Batıkent mahallemizde bulunan bu semt pazarı adı altında kurulan yerin oldukça eksikleri var. Burası yönetmelikte belirtilen zorunlulukların pek çoğunu sağlamış durumda değil. Buradan gelen pazarcılar da vatandaşlarımız da hak ettikleri hizmeti alamıyorlar.

18 ay önce açılan ve Çarşamba günleri hizmet veren bu pazar yerinde zorunlu olarak bulunması gereken tüm eksiklikler bir an evvel giderilmelidir. Bu alana yakın konumda bulunan metruk binalar için gerekli önlemlerin alınmalı. Bu eski yapılar hem pazarcı esnafını hem de vatandaşlarımız için risk oluşturmaktadır.

Türkiye olarak barış ve huzur için elimizden geleni yapıyoruz Türkiye olarak barış ve huzur için elimizden geleni yapıyoruz

Eskişehir’in modern yüzü diye anlatılan ve her geçen gün daha da göç alan Batıkent mahallesine Tepebaşı Belediyesi tarafından hep topu 1000 metrekarelik bir pazaryeri yapılması gülünç ve utanç vericidir. Batıkent mahallesi halkı bu tip derme çatma Pazar yerinden çok daha fazlasını hak etmektedir.

Seçimlere artık 115 gün gibi kısa bir süre kaldı. Tepebaşı Belediyesi AK Partililer tarafından yönetilmeye başladığında tespit ettiğimiz tüm sorunları çözeceklerdir. Batıkent mahallesinin pazar yeri sorununun farkındayız.

Yapımı uzun yıllar sürmeyen, aynı pazar yerinin her seçimde vaat olarak kullanılmayacağı, az biraz yağmur yağışlarında sel altında kalmayan, daha tamamlanmadan tadilata alınmak zorunda kalmayan haftanın her günü faaliyette olan kapalı pazar yerleri kuracağız.”

Editör: Mustafa YILDIRIM