AKP’nin ‘tasarruf paketi’ne Çakırözer’den tepki AKP’nin ‘tasarruf paketi’ne Çakırözer’den tepki

İl Başkanı Erdoğan Dilek, şehirciliğin merkez odaklı kaldığını ifade ederken merkeze uzak mahallelerde hizmetin zayıf kaldığını belirtti. 
Belediyeciliğin proje işi olduğunun altını çizen Dilek, yerel ve genelde iktidar oldukları dönemde bu durumu Eskişehir halkına gösterdiklerini, tramvay ve porsuk ıslahı gibi çalışmaların o dönemde yapıldığına dikkat çekti. Kimseyi yaşına göre eleştirmediklerini, yapılan işlere baktıklarını ifade eden Dilek, “Eskişehir’de iyi şeyler yapılmaya uğraşılsa da şehircilik uzun seneler planlanarak yapılır.  Çarşı merkez odaklı yapılmaması lazımdır. Bunları kenarlara yayarak Eskişehir genişleterek
 vatandaş bu konuda rahatlatılmalıdır. Şirintepe, Yeşiltepe, Fevziçakmak, Çamlıca, Huzur, Erenköy, 75. Yıl, Karapınar, Gündogdu gibi mahallelerde hizmet çok zayıf kalmıştır. Hele hele son dönemlerde terim yerindeyse hiçbir şey yapılmamıştır.” diyerek tepki gösterdi. 
Eskişehirspor’un hali ortada
Sanatın da önemli olduğunun altını çizen Dilek, “Eskişehir’de sanat, spor ve hizmet konusunu düşündüğümüzde şehrin markası Eskişehirspor’un hali ortadadır. Şimdiyse genelde ittifak yapanlar yerelde bitti gibi görünse de Eskişehir kamuoyunun kafalarında soru işaretleri var. Daha genel seçim biter bitmez birbirlerine suçlamaların basın üzerinden şahit olduk. Ben sana 15 milletvekili verdim ben sana 11 büyükşehir belediyesi kazandırdım kavgası başladı.” şeklinde konuştu. 
Tepebaşı adayı pazarlık için mi açıklanmıyor
Büyükşehir ve Odunpazarı adaylarının kamuoyuna açıklanırken Tepebaşı adayının açıklanmamasını da yorumlayan Dilek, “Bizi yönetmeye talip olanlar menfaat ve çıkarları için kavgaya erken başladılar.
 Büyükşehir ve Odunpazarı adayları kamuoyuna açıklanırken acaba Tepebaşı pazarlık için mi 
 sonra bırakıldı.  Ama Eskişehir halkı uyanıktır, bunlara en güzel cevabı sandıkta verecektir.” dedi.

Editör: Mustafa YILDIRIM