Bere, hava şartlarından korunma, üniversite mezuniyeti gibi törensel sebepler, dini sebepler, güvenlik, gündelik aksesuar gibi çeşitli amaçlarla takılan şapkalardır. Şapka takmak da sosyal statü ile ilişkilendirilir ve zaman ve mekana göre değişir. Bereler birçok farklı malzemeden yapılmıştır. Ancak en yaygın olarak keçe veya kumaştan yapılırlar.

Bere ürünleri rüzgarlı havalarda kafada tutmak için çene altından veya çene kayışı ile bağlanabilirler. Spor şapkaları genellikle plastik veya sentetik kumaşlardan yapılır. Genellikle üzerlerine ısı transferi kullanılarak basılmış veya takım üyeliğini veya okul üyeliğini gösteren yamalar üzerine dikilmiş logoları vardır. Bereler geçmişten günümüze kadar uzanan süreç içerisinde her zaman popüler bir konumda yer almayı başarırlar.

Bazı berelerin, kulakları soğuk havadan korumak için katlanabilen kulak kapakları vardır. Bereler sıcaklık sağlamanın yanı sıra dekoratif veya işlevsel de olabilir. Bazı bereler eğlence veya tuhafiye veya hanedanlık armaları gibi diğer performans sanatlarında kullanılır. Bazı şapkalar, belirli bir mesleğin üyeleri veya resmi bir üniforma gerektirenler tarafından giyilir. https://www.kostebek.com.tr/bere internet sayfasında tam da size göre ürünleri bulabilirsiniz.

Editör: Mustafa YILDIRIM