Beylikova Aşağı Dudaş Bakacak mevkii olarak bilinen, maden ocağı yakınlarında Şenol ve Erhan Öncü’ye ait koyun sürüsüne bekçilik yapan çoban köpeklerine ateş edildiği iddia edildi.

17.12.2022 Cumartesi günü meydana gelen olayda, sürü sahibi Şenol Öncü “Sabah 10’da davarı çıkarttık. Bildiğiniz üzere çoban köpekleri çok eğitimli ve sadıktır. Avcıların ve av kupaylarının sesini duyunca (köpeklerini) davar sürümüze yaklaştırmamak için o yöne doğru koşmuşlar. Bir süre sonra köpeğin 1 tanesi yaralı şekilde geldi. Diğeri gelmeyince aramaya koyulduk. Davarın geçtiği mıntıkaya 500 metre uzaklıkta kalbinden vurulmuş şekilde bulduk. Hayvan haklarına duyurulmasın istiyorum” dedi..

Sürü sahibi oğul Erhan Öncü ise yaptığı açıklamada “Çoban köpeği bunlar, dağda hayvanlar otlanırken sese gitmişler. Çoban köpeğimizin bir tanesini kalbinden vurmuş öldürmüşler. Diğerini direkt ağzından bile isteye vurmuşlar. Hayvanın dudakları, ağzı parçalanmış, onlarca saçma yarası var. Veterinere götürdük, iğne yaptık, antibiyotik verdik lakin durumu çok ağır. 8 fişek atmışlar. Biz yıllardır bu sıkıntıyı çekiyoruz. Ekmek paramız için koyunları otlatıyoruz, orası bizim meramız. İstanbul dahil hemen her yerden zevk için tavşan, kuş vurmaya avcılar geliyor, inanın hiç birisin ihtiyacı yok, ihtiyacı yokken ava çıkanda ne diyeyim. Hadi ava geldiniz köpeklerden ne istiyorsunuz, bunun insanlıkla alakası yok, bir gün çobanlarımızı da vuracaklar diye endişe ediyorum. Allah vicdanlarına versin. Davacıyız”Dedi. Ayrıca Beylikova İlçe Jandarmanın olayla ilgili soruşturma başlattığı, olay yerinden 8 boş kovan toplandığı ve savcılığa intikal ettiği, şüpheli bir kişinin tüfeğini de jandarmaya teslim ettiği beyan edildi.

Haber: Hüseyin Güven

Editör: Mustafa YILDIRIM