3 Mayıs Milliyetçiler Günü ve Millî Şuurun Uyanışı 3 Mayıs Milliyetçiler Günü ve Millî Şuurun Uyanışı



AKP emeklilerle alay etmektedir
Dün akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emekli aylıklarına zam yaparak 10 bin liraya çıkarması ve ardından yaptığı açıklamada 2024 yılını ‘Emekliler yılı’ ilan etmesine tepki gösteren Tüm Emeklilerin Sendikası Eskişehir Şubesi basın açıklaması düzenledi. ENAG’ın yıl sonu verilerine göre enflasyonun yüzde 127’yi aştığını belirten Şube Başkanı Nalan Karagöz, “SGK, yargıda ve maliyede örgütlü olan kısa adı BES olan Büro Emekçileri Sendikası BES AR'ın Kasım ayı verilerine göre açlık sınırı 18 bin lirayı, yoksulluk sınırı 53 bin lirayı geçmiştir. Bekar bir kişinin tek başına aylık en düşük yaşam maliyeti ise 24 bin lirayı aşmıştır. Tüm bu bilimsel gerçek veriler karşın AKP’nin tek adam rejiminin en düşük emekli maaşını 10 bin lira olarak açıklamasıyla övünmesi ve de 2024 yılını "Emekliler Yılı" olarak ilan etmesi resmen biz emeklilerle dalga geçmek ve alay etmektir.” dedi. 
Maaşlarımız en düşük memur maaşına eşitlenmeli
Emekli, dul, yetim ve engellilere yine sefalet içerisinde bir yaşamın dayatıldığını söyleyen Karagöz, “Herkes için bilimsel verilere uyumlu adaletli gelir dağılımı istiyoruz. Emekli, yetim, dul ve engellinin en düşük aylık maaşı, en düşük maaş alan memur maaşına eşitlenmelidir. Hemen ardından da yoksulluk sınırının üzerine çıkarılması için yasal düzenleme yapılmalıdır. Adaletin ve Kalkınmanın gereği budur. Taleplerimiz afaki değil, bilimsel verilere uyumludur.” ifadelerini kullandı. 
40 milyon seçmeni oluşturuyoruz
40 milyon seçmeni oluşturduklarının altını çizen Karagöz, “31 Mart 2024 tarihinde yerel seçimlerde sandık önümüze gelecek. Emeklilerin insanca yaşam haklarını ve taleplerini yok sayanları, bizde sandıkta yok sayacağız. Mücadelemizi her gün dahada yükselteceğiz. Tüm emeklileri, yetimleri, dul ve engellileri birlikte mücadelemize katılmaya davet ediyoruz.” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Editör: Mustafa YILDIRIM