Eskişehirspor Başkanı Mehmet Şimşek Esgazete'den Mustafa Yıldırım'ın sorularını yanıtladı. Ay sonu Pinto ve Tanese'ye   yapılandırılan alacakları için 26 bin 500 EURO (400 bin TL) ödeme yapacaklarını belirti. Bu ay için oldukça sıkıntılı bir ödeme süreci yaşadıklarını kaydeden Şimşek, bu ayı atlatırsak birazda  olsun rahatlayacağız. Ancak bu ayki ödemeler bizi oldukça zorluyor. Kaynak arayışımız sürüyor. Şehir dışında 3 tane büyük firma ile görüştüm.

Olumlu dönüş bekliyoruz. Çok çalışıyoruz, ancak kamu oyu ile bazı yaptıklarımızı paylaşmıyoruz. Sırt reklamı için bir çok firma ile görüşme yaptık ama sonuca gidemedik. Elektrik borçlarımıza karşı Zorlu firması ile sırt reklam anlaşmasını yenilemek istedik ama olumlu dönüş alamadık. Biz de milli ve yerli bir çalışma olan gururumuz TURKOVAC'ı arkamızda almaya karar verdik. Ücretsiz olarak sırtımız da yer alacak. Bu karardan da son derece mutlu ve gururluyuz. Sağlık Bakanımızdan da olumlu dönüş aldık. Kendileri bizlere teşekkür etti. "Biz olacağız" sloganımız ile yolumuza devam ediyoruz"dedi.

Teknik Direktör Suat Kaya'dan son derece memnun olduklarını kaydeden Şimşek, "Ortaya konan futbol ortada. Takım futbol oynamaya başladı. Devre arası kampının da çok faydalı olduğunu gördük"dedi.

Eskişehirspor'un geleceği içinde çalıştıklarını belirten Şimşek, "Transfer yasağımız sürüyor. Alt yapı için yasağı yeni kaldırdık. Alt yapıya takviyeler sürüyor. 2 tane U 19 takımı oluşturduk. Bunun nedeni de alt yapı için tekrar yasak gelmesi ihtimaline karşı tedbir alıyoruz. A takım için de transfer tahtasının uzun süre açılamaması durumu içinde bir önlem aslında...

3-4 tane çok iyi oyuncu transfer ettik. Süper Ligin alt yapısından aldığımız oyuncular da var. Yakın zaman da onlar da A takım da oynamaya başlayacak"diye konuştu.

Editör: Mustafa YILDIRIM