Koca, karı birbirinin eli oldu Koca, karı birbirinin eli oldu


Olayın ardından sürü ‘taksirle ölüme neden olmak’ suçundan tutuklanmıştı. Bilirkişi ve trafik raporunda da sürücünün birinci derece tam ve asli kusurlu olduğu, Kader Yürük’ün kusurunun bulunmadığı belirtilmişti. Hâkimin ‘taksirle ölüme neden olma’ suçundan 7 yıl 8 ay hapis cezası verdiği sürücü, ‘iyi hal’ indirimi ile 6 yıl 10 ay 15 güne düşürüldü. 

6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verildi
Olayın üzerine Eskişehir adliyesi önünde açıklama yapan Kader Yürük’ün annesi Ayşe Yürük, “Geçtiğimiz mart ayında kızım Kader’i kaybetmenin acısını yaşıyoruz. Kızım yaya yolundan geçerek tramvay durağına geldiğinde 95 km hızla tramvay yoluna giren ticari bir aracın çarpması nedeniyle olay yerinde vefat etmiştir. Karayolunda bile 30 km hız sınırı olan o bölgede 95 km hızla tramvay yoluna girerek kızımı katletmiştir. Mahkeme tarafından birince taksirle ölüme neden olma suçundan 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verilmiştir.” dedi.

“En ağır cezayı almasını istiyoruz”
Anne Ayşe Yürük sözlerine şu şekilde devam etti; “Benim kızım 17 yaşında hayatının baharında, hemşire olmak isteyen büyük umutlarla büyüttüğümüz, saçının teline zarar gelmesin korkusundan endişe ettiğimiz Kader’in kaderi bu olmamalıydı. Sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Bu ceza azdır. Mobese kayıtlarından görüldüğü üzere bu kaza değil, cinayettir. Devlet yetkililerine sesleniyorum, aynı olay sizin başınıza gelse bu kararı kabul eder miydiniz? Bir anne olarak adalete olan güvencimi kaybettim. Sessiz kalmayacağız.”

Editör: Mustafa YILDIRIM