DSP Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajında şu ifadelere yer verdi; “Bu milletin, makûs talihini değiştiren ve tarihi yeniden şekillendiren atalarımızın; bize mirası, şanlı geçmişimizdir. Kurtuluş savaşıyla başlayan; yeni bir devlet, yeni bir rejim ve yeni bir meclisle; adeta tarihin akışını değiştirerek, güçlü bir devlet yapısı ve sağlam bir millet inşası ortaya çıkarılmıştır. Artık! Türk Milleti için, yepyeni ve aydınlık bir gelecek vardır. Ve bu gelecek; tabi ki çocukların ve sonraki nesillerin selameti ve egemenliği için düşünülmüş ve onlar, yarınların güvencesi olarak görülmüşlerdir.

Büyük Atatürk’ün, çocuklara ve gençlere verdiği değeri, ulusumuzun; tarihi öneme haiz başarıları, kuruluş ve kurtuluş günlerini; bayram olarak, onlara armağan etmesinden anlıyoruz. Bu bağlamda, birinci meclisin açılış gününü kutlarken; milletimiz ve devletimiz için ihtiva ettiği önemi ve çocuklarla eş değer görülmesi, geleceğin teminatı olarak düşünüldüklerinin de açık bir ispatıdır.

Güçlü bir Türkiye için, çocuklarımızın; iyi eğitilmesi ve bu ülkenin yarınlarını inşa edecek bilgi ve kararlılığa erişmesini sağlamak, hepimizin birinci önceliğidir. Bu vesileyle, Sevgili çocuklarımızın 23 Nisan coşkusunu yürekten paylaşıyor; Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Kutluyorum”

Editör: Mustafa YILDIRIM