Hazırlayan : Selahattin Erdoğan

 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak 28. Dönem Milletvekilliği seçimleri için partilerin kesin aday listeleri açıklanmaya başladı. Eskişehir adaylarını açıklayan ilk parti MHP oldu. MHP'nin liste başı ismi özellikle Eskişehirspor camiasının yakından tanıdığı ve Eskişehirspor sevdası çok iyi biline Bülent Maşaoğlu oldu.
*
Mehmet Şimşek döneminde Eskişehirspor yöneticiliği de yapan Bülent Maşaoğlu Sivrihisar doğumlu olmakla birlikte yaşamını İstanbul'da sürdürmekteydi. İstanbul'da faaliyet gösteren Boğazın Kırmızı Şimşekleri Derneği'nin kurucular kurulu üyesi olan Maşaoğlu halen bu derneğin Muhasip Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de sürdürmektedir. İstanbul'un göbeğinde Eskişehirspor bayrağını 6 yıldır dalgalandıran Boğazın Kırmızı Şimşekleri Derneği'nin son yıllarda Eskişehirspor'un yaşaması adına verdiği çalışmalarda önemli katkısı olan Bülent Maşaoğlu adaylığının açıklanması sonrasında yaptığı açıklamada, ''İstanbul'da derneğimiz bünyesinde verdiğimiz mücadeleyi TBMM çatısı altında sürdürmek için kutlu bir yola girdik'' diyerek şunları söyledi:

''Yıllardır edindiğimiz Yüksek Eskişehirsporluluk Bilinci çerçevesinde Yeniden Büyük Eskişehirspor davamızın zafere ulaşması için BKŞ Derneği bünyesinde elimizden gelen gayreti gösterdik ve tüm Eskişehirspor camiası ile birlikte büyük bir mücadele sergiledik. Eskişehir'de taraftarlarımızın verdiği mücadeleye gurbetten destek olmaya çalıştık. Yaşasın Eskişehirspor sloganı etrafında birleştiğimiz tüm gönüldaşlarımızla verdiğimiz bu mücadeleyi TBMM çatısı altında da sürdürmek için zorlu bir yola girdik. Allah'ın izniyle bu yolun sonunda Eskişehirspor'u layık olduğu yerlere getirmek en büyük hedefimizdir.''
*
1974 yılında Sivrihisar ilçemizde, Sivrihisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevinde bulunan merhum Canip Maşaoğlu ve Rahime Maşaoğlu'nun evladı olarak dünyaya gelen Bülent Maşaoğlu evli ve iki kız çocuğu babasıdır.
*
İlk ve orta öğrenimini Sivrihisar'da tamamlayan Maşaoğlu, lise öğrenimini Ankara'da Adalet Meslek Lisesi'nde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi ve Ankara Üniversitesi Adalet Meslek Yüksek Okulu mezunu olan Bülent Maşaoğlu halen İstanbul Rumeli Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi ve Ekonomi dalında tezli yüksek lisansına devam etmektedir.
*
Eskişehir'in sorunlarını yakınen bilen Bülent Maşaoğlu, bu sorunları bizzat yaşayan ve sonuçlarına katlanan bir Eskişehirli olarak bu sorunların çözümü için TBMM çatısı altında var gücüyle çalışacağını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
'' Her ne kadar öğrenim hayatımız ve iş hayatımız dolayısıyla hayatımızın büyük bir bölümü gurbette geçse de gurbette yaşam mücadelesi veren her hemşehrim gibi Eskişehir'den hiç bir zaman kopmadık. Baba ocağımızdan uzakta yaşasak da uzakta kalmamız mümkün değildir. Eskişehir'in ve tüm ilçelerimizin sorunları hakkında bilgi sahibiyim ve bu sorunlarla alakalı bilgi toplamaya devam ediyorum. Sorunları hep birlikte çözeceğiz ve Eskişehir'imizi tüm ilçeleriyle birlikte gıpta edilen bir kent haline getirmeye çalışacağız.''
*
İş hayatına İstanbul'da başlayan Bülent Maşaoğlu 17 yıl boyunca uluslararası bir şirketin Mali İşler Müdürlüğü görevini başarıyla sürdür. 3 yıl önce kurduğu LAÇİN adlı şirkette ticari yaşamına devam eden Maşaoğlu ayrıca kendisine ait olan Kırklareli - İğneada'da da bir butik otel işletmeciliği yapıyor.
*
Siyasi yaşamı lise yıllarında başlayan Bülent Maşaoğlu, yatılı olarak okuduğu Ankara Adalet Meslek Lisesi'nde Ülkü Ocakları okul başkanlığı yaptı. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde okurken Atatürk Öğrenci Yurdu'nda yurt başkanlığı ve fakülte başkanlığı görevlerinde bulundu. Daha sonra Gaziosmanpaşa Ülkü Ocakları'nda bölge başkan yardımcılığı yapan Maşaoğlu, başarılı çalışmaları neticesinde İstanbul Ülkü Ocakları bünyesinde Türk Dünyası'ndan sprumlu il başkan yardımcılığı görevine getirildi. 2017 - 2021 yılları arasında MHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Türk Dünyası'ndan sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüten hemşehrimiz Bülent Maşaoğlu 2021 yılından bu bu yana MHP Merkez Yönetim Kurulu üyeliği görevini sürdürmektedir.
*
İş ve siyasi yaşamı dışında sosyal yaşamında da oldukça başarılı olan Bülent Maşaoğlu, URAL Eğitim, Kültür ve Stratejik Araştırmalar Derneği'nin kurucusu ve halen başkanıdır. Boğazın Kırmızı Şimşekleri Derneği'nin de kurucular kurulunda yer alan hemşehrimiz halen bu derneği yönetim kadrosunda Muhasip olarak görev yapmaktadır. Eskişehirspor kongre delegesi olan Bülent Maşaoğlu Mehmet Şimşek'in başkanlığı döneminde Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. Türk Dünyası ile yakın ilişkileri olan Bülent Maşaoğlu aynı zamanda Türk Dünyası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyesi, Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneği'nin kurucular kurulu üyesi ve halen Denetleme Kurulu üyesi, Türkiye - Azerbaycan Strateji ve Ekonomi Kulübü Derneği kurucular kurulu üyesi ve Türk Sosyoloji Derneği'nin de kurucu yönetim kurulu üyesidir.

Editör: Mustafa YILDIRIM