Eskişehir’e gelen Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici kamuoyu gündemine ve önümüzdeki 31 Mart seçimlerine yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz Büyükerşen’in adaylığına saygı duyduğunu belirten Destici, “Eskişehir için değişiklik zamanının geldiğine inanıyorum. Yeni, enerjik, hayalleri projeleri olan ve merkezi hükümetle uyum içinde çalışan bir belediye başkanına ihtiyaç var.” açıklamasında bulundu.

Veteriner hekimlerin özlük hakları iyileştirilmeli Veteriner hekimlerin özlük hakları iyileştirilmeli

Asgari ücrete yönelik konuşan Destici, asgari ücretin yılda bir kere belirlenmesinin doğru bir karar olmadığının altını çizdi. Destici, “Enflasyon önümüzdeki yıl için yüzde 50 ve üzerinde bekleniyor. Bu koşullarda asgari ücretin yılda bir kez belirlenmesi ve o insanların buna mahkûm edilmesi haksızlık olmaz mı? Enflasyon tek haneli rakamlara inene dek asgari ücretin yılda en az iki kez belirlenmesi gerekir. Bu konuda kimse taviz vermemeli. Hükümetin de bu konuyu daha etraflıca değerlendirmesi gerekiyor” dedi.

Asgari ücrete refah payı da eklenmeli

Destici, “Şu anki koşullarda asgari ücretin 15 bin lira civarında olacağı görülüyor. Bize göre bu rakama refah payı da ilave edilerek 17 bin lira olmalı. Memur ve memur emeklilerinin dışında işçi ve emeklilerin maaşının bu oranda artmayacağı görünüyor, yüzde 15’ten faydalanamıyorlar. Başta 7 bin 500 lira emekli maaşı alan kişiler olmak üzere tüm emeklilerin maaşlarına bu yüzde 15 oran yansıtılmalı. Aynı şekilde 7 bin 500 lira alan emekliler için daha farklı çalışmalarda yapılmalı.” Şeklinde konuştu.

Önceliğimiz Günyüzü ve Sivrihisar

Yerel seçimlerde ittifaka yönelik konuşan Destici, Eskişehir için öncelikli olarak Günyüzü ve Sivrihisar’ı kazanmak istediklerini ve AKP ile haftaya görüşeceklerini söyledi. Destici, “Önümüzdeki günlerde AKP ile görüştüğümüzde ittifak konusu daha da netleşecektir. Görüşme sonrası bazı yerlerde elbette ki yerel seçimlerde iş birliği olabilir. Biz zaten şu an cumhur ittifakının bir parçasıyız.” açıklamasında bulundu.

Yeni İl Başkanı Taha Baksan oldu

BBP Eskişehir İl başkanlığında bir görev değişimi olduğunu ifade eden Destici, Av. Taha Baksan’ın yeni il başkanı olduğunu açıkladı. Toplantıda konuşan Baksan, “İnşallah Cumhur İttifakı ve BBP olarak seçimleri zaferle taçlandıracağız” şeklinde konuştu.

Büyükerşen’in şehre vereceği bir şey kalmadı

Yılmaz Büyükerşen’in adaylığına dair de düşüncelerini dile getiren Destici, “Şimdi bakıyorsunuz 24 senede bir hayvan barınağı yapamayan belediye başkanının Eskişehir’e vereceği bir şey kalmamıştır. Bu 24 yılın bir kısmı merkezi hükümetle belediye arasında mücadeleyle, bazen de kendi parti içerisindeki yarışlarla geçmiş, alt belediyelerle geçmiş. Eskişehir’imizin bir görünen bir de görünmeyen yüzü var. Takdir kendilerinindir, aday olma kararlılarını saygıyla karşılarım ama ben Eskişehir’in artık yerel yönetimlerde değişiklik zamanının geldiğine, yeni bir belediye başkanına; enerjik, heyecanlı, hedefleri olan, merkezi hükümetle uyum içinde, talepleri karşılayacak bir başkana ihtiyacı olduğunu ve bunun bu seçimde gerçekleşmesi gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

Editör: Mustafa YILDIRIM