“Tarihin hiçbir döneminde esaret ve işgale boyun eğmeye kahraman Türk milleti, 101 yıl önce Kurtuluş Savaşımızın son ve en büyük zaferi olan 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile düşmanı vatan topraklarından ebediyen söküp atmıştır.

30 Ağustos Zaferininiki gün sonrasında da şanlı ordumuz Eskişehir’i düşman işgalinden kurtarmış,işgalci Yunan ordusunu 9 Eylül’de İzmir’de denize dökerek bağımsızlığımızı tescillemiştir. 

Güçlü ve büyük bir ülkenin evlatları olarak gururla andığımız bu eşsiz zafer,emperyalist devletlere karşı 3 yıldan uzun süren eşsiz bir mücadelenin sonucudur. O sebepledir ki; 101 yıldır al bayrağın gölgesinde bağımsız vesarsılmaz bir iradeyle ayakta durancennet vatanımızın kıymetini iyi bilmeliyiz. Bizler, her yeni güne yeni umutlar, yeni hayaller ile başlarken, bu günler uğruna dökülen kanları ve gözyaşlarını unutmak mümkün değildir.

Bu vesileyle,

Başkan Kurt’un makamı çocuklara emanet Başkan Kurt’un makamı çocuklara emanet

26 Ağustos'ta başlayıp 30 Ağustos 1922’debüyük bir zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin101.yılını bir kez daha gururla kutlarken, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile Kurtuluş Savaşımızda, öncesinde ve bugüne kadar cennet vatanımız uğruna canını vermiş tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.”

Editör: Mustafa YILDIRIM