Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Alpay Burak Doğru’nun, “Mikro Tıp Ressamlığı ve Mikro Ressamlık” alanında açtığı ilk kişisel sergisi, "Hafif Neşter" Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde geçtiğimiz günlerde sanatseverlerin beğenisine sunulmuştu.

     Türkiye'deki 2, dünyada ise 35 “Tıbbi Mikro Ressam ve Mikro Ressam”dan biri olan ve eserlerine büyüteçle bakılan Dr. Alpay Burak Doğru, kendisini Eskişehir’e davet ederek ilk sergisinin ev sahipliğini yapan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i makamında ziyaret etti.

      Doğru, ilk kişisel sergisini Eskişehir’de açmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Ankaralıyım ama Yılmaz Hocamın davetiyle Eskişehir’de sergimi açtım. Çok özel, çok güzel bir süreç oldu. Başta Eskişehirliler olmak üzere sanatseverler yoğun ilgi gösterdiler. Yılmaz Hoca Eskişehir’i gerçek bir sanat şehri yapmış.” dedi. Doğru, kendisine verdiği destek nedeniyle Başkan Büyükerşen’e teşekkür etti.

      Büyükerşen de Doğru’nun çok özel bir iş çıkardığını ifade ederek, “Alpay Burak sanat alanında son derece sabır isteyen bir işe imza attı. Tekrar kutluyorum. Eserlerini toplu iğneler kullanarak yaratıyor. Büyüteçle bakılabilen son derece özel eserleriyle bu alanda çok güzel yerlerde olacağına inanıyor, başarılar diliyorum.” dedi.

   Görüş alışverişinin ardından Dr. Alpay Burak Doğru, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk dışında ilk kez Başkan Büyükerşen için çizdiği 20 x 25 mm boyutlarındaki mikro portresini hediye etti.    

     Büyükerşen portresine büyüteçle bakarak dikkatle incelerken ziyaret, çektirilen fotoğraf ile tamamlandı.

Editör: Mustafa YILDIRIM