Eskişehir'de etkisini gösteren kar yağışı ile birlikte teyakkuz haline geçen Büyükşehir Belediyesi ekipleri,  araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgeler başta olmak üzere tüm kentte karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

       Gece boyunca kırsal mahalleler ve yüksek kesimlerde ulaşımın aksamaması için yoğun mesai yapan ekipler, caddeler, bulvarlar, otobüs ve tramvay güzergâhları yolları, sanayi siteleri bölgelerindeki caddelerde de karla mücadele ve tuzlama çalışmalarını yoğunlaştırdı.

     Ekiplerin 6 ayrı şantiyede 450 personel ile kent merkezi ve ilçe kırsalında kar ve buz ile mücadele ettiğini belirten yetkililer, ayrıca yaya yoğunluğunun olduğu caddeler ile kamu kurum ve kuruluşların çevrelerinde de ekipler tarafından temizliğe devam edildiğini ifade ettiler.  

Vatandaşlardan mecbur kalmadıkça karlı havalarda özel araçlarını kullanmamalarını, buzlanma tehlikesine karşı dikkatli olmalarını ve kent içi ulaşımda toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini isteyen Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, sürücülerden araçlarına kış lastiği taktırmalarını ve araçlarında mutlaka zincir bulundurmaları gerektiğini de hatırlattılar.

Vatandaşların kış boyunca olumsuz durumları 0222 239 37 88 üzerinden kendilerine iletebileceklerini hatırlatan yetkililer, Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesapları üzerinden de anlık fotoğraflarla şikâyetlerin toplanacağını belirttiler.

Editör: Mustafa YILDIRIM