Rumelili iş insanları Kurt'a hayırlı olsun dedi Rumelili iş insanları Kurt'a hayırlı olsun dedi

    Trafik Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler yol şerit çizgileri, yaya geçidi, hız kesici kasis, önce yaya çalışmaları ve readymark uygulamalarını hızla tamamlıyor.

 Bu kapsamda kent merkezinde Atatürk Lisesi Kavşağı, Ziya Gökalp Caddesi, Ali Rıza Efendi Bulvarı, Söğüt-Uludere yolu yatay işaretlemeleri ve readymark uygulaması çalışmaları tamamlandı.

  “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla “Yaya Önceliği Yılı” ilan edilen 2019’dan bu yana, yaya ve trafik güvenliğine öncelik veren Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, il merkezi ve ilçelerin genelinde yıpranan yaya geçitleri ve yol çizgilerini yenileme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, Mayıs ayından bugüne kadar yaya geçitleri ve yol çizgi çalışmalarında 32 bin 735 kg beyaz soğuk yol çizgi boyası, 20 bin 570 kg sarı soğuk yol çizgi boyası, 9 bin 850 kg beyaz çift kompenant boya, 1825 kg sarı çift kompenant boya uygulaması yaptı.

Ekipler, readymark çalışmalarında “Önce Yaya, Büyükşehir Belediyesi Logosu, Yaya Geçidi, 50 Azami Hız Sınırlaması, Yaya Geçidi Yaklaşım” yatay işaretlemelerinde de toplam 740 adet readymark çalışmasını tüm il merkezi ve ilçelerinde gerçekleştirdi.

  Trafik Şube Müdürlüğü yetkilileri, muhtarlar, okul yetkilileri, kurumlar ve vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda gerekli yatay ve düşey işaretleme çalışmalarını trafik işaretleme standartlarına göre değerlendirdiklerini ifade ettiler.

    Yetkililer, gerekli hallerde trafik işaretleme standartlarına göre il merkezi ve ilçe merkezlerindeki yatay ve düşey işaretleme çalışmalarının sorumluluk alanları içerisinde bakım ve yenileme çalışmalarına devam edileceğini, sürücülerin çalışma yapılan bölgelerde trafik işaretlemelerine dikkat etmelerini gerektiğini dile getirdiler.

Editör: Mustafa YILDIRIM