Eskişehir’de bu hafta sonu yapılması planlanan ‘Octoberfest’ festivalinin Eskişehir Valiliği tarafından yasaklanmasına tepkiler sürerken, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de, Antalya’da yapılan festivalEskişehir’de neden yapılamıyor? Neden yasaklanıyor?Öğrenci şehri, kültür-sanat şehri Eskişehirimiz yasaklar şehrine döndürülemez” dedi.

Gazzeli anneler için SUSMUYORUZ! Gazzeli anneler için SUSMUYORUZ!

“ASAYİŞ YASAKLARLA SAĞLANMAZ”

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir’de bu hafta sonu yapılması planlanan festivalin Valilik kararı ile yasaklanmasına tepki gösterdi.

Çakırözer yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Gençlik şehri, kültür sanat şehri Eskişehirimiz son dönemlerde yasaklar şehri olarak anılır hale geldi. Geçen yıl yapılmasına günler kala Anadolufest’i yasakladılar. Bu yıl Octoberfest yasaklandı. Gerekçesi her seferinde aynı! ‘Huzur ortamının, kamu güvenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesinin önüne geçilmesi!’ Oysa eğer ortada bir tehdit, endişe yaratacak durum varsa Valiliğimize, güvenlik güçlerimize düşen görev hemen yasaklama getirmek değil, önlem almak olmalı.  Festivaller, kültür sanat etkinlikleri, konserler yasaklanarak bunun önüne geçilemez!”

“ESKİŞEHİR YASAKLAR ŞEHRİNE DÖNDÜRÜLEMEZ!”

Aynı festivalin başka şehirlerde de yapıldığına dikkat çeken Çakırözer, “İşte Ankara Cermodern, İstanbul Volkswagen Arena, Antalya Açık Hava’dayapılan festival, kutlamalar Eskişehir’de yasaklanıyor.Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanında farklı şehirlerde bu festivale yasaklama kararı yokken, Eskişehir’de neden yasaklanıyor bu festival! Öğrenci şehri, kültür sanat şehri Eskişehirimiz yasaklar şehrine döndürülemez!” tepkisini gösterdi.

Editör: Mustafa YILDIRIM