Evlilik birliğinin sonlandırılmasında aile mahkemelerinde görülen boşanma davalarının önemi büyüktür. Bu davalarda herhangi bir hak kaybına uğramamak adına, aile hukuku alanında tecrübeli avukatlara ihtiyaç vardır. Mahkemede haklarınızın hukuka uygun bir şekilde temsil edilmesi ve gözetilmesi için avukat desteğinden yararlanabilirsiniz. Eskişehir avukat arayışınızda Uyanık Hukuk Bürosu bünyesinde tecrübeli boşanma avukatlarını bulabilirsiniz. Deneyimli avukat kadromuzla her türlü çekişmeli boşanma davasında hukuki destek sunmaktayız.

Boşanmak İçin Avukat Şart Mı?

Kara, Emekliler Derneği başkanlığına aday Kara, Emekliler Derneği başkanlığına aday

Boşanmak isteyen çiftlerin, evlilik birliğinin hukuken sonlandırılmasına ilişkin merak ettiği konulardan biri de avukat desteğidir. Boşanma davalarında avukat tutmak hukuken bir zorunluluk teşkil etmez. Türk Medeni Kanunu’nun aile hukuku kapsamına giren kısmında yer alan kanunlara göre boşanma davası avukat olmadan da açılabilmektedir. Boşanma davalarında anlaşmalı veya çekişmeli olacak şekilde iki türlü hukuki yol izlenir.

Çekişmeli boşanma davalarında çocuğun velayeti, evlilik süresinde edinilmiş malların paylaşımı ve nafaka ile tazminat konuları önem taşır. Bu bakımdan çekişmeli boşanma söz konusuysa, kişilerin hayatını etkileyecek ciddi kararlar alınması gerekir. Bu noktada hak kaybına uğramamak ve geri dönüşü çok zor olan hukuki sonuçlarla karşılaşmamak için avukat desteği önerilir. Bazı boşanma davalarında devletin avukat verdiği bilinir. Bunlar “Adli Yardım Yolu ile Boşanma” olarak geçtiğinden bu tür özel davalarda avukat desteği devlet tarafından verilir.

Boşanma Davası Nasıl Açılır?

Boşanma davalarında karşı tarafın kusurunu ispat etmesi gerektiği için davayı ilk açan eşin davadaki rolü aktiftir. Bu tür başvurularda karşı dava açılırsa asıl davayı açan 3, karşı davayı açan 2 dilekçe sunmalıdır. Boşanma davası, çiftin yerleşim yerindeki aile mahkemesine boşanma davası dilekçesi vererek açılır. Dava açma sürecinde hukuki belgelerin tam ve eksiksiz olması, davanın daha kısa sürede sonuçlanmasını sağlar.

Boşanma Davası Avukat Ücretleri

Uyanık Hukuk Bürosu bünyesinde görev yapan deneyimli avukat kadrosuyla müvekkillerimize kaliteli hukuki hizmet vermeye devam ediyoruz. Boşanma davalarınızda en kısa sürede ve hak kaybı olmadan sonuç alabilmek için uzman ekibimizden destek alabilirsiniz. Boşanma avukatlarımızmahmutuyanik.av.tradresinden, boşanma süreciyle ilgili danışmanlık hizmetinin yanı sıra bizzat dava takibi yapmaktadır.

Editör: Mustafa YILDIRIM